Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιρίνα Ιζμεστίεβα, σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη, βρέθηκε νεκρή στο Δυτ. Λονδίνο

Η Ιρίνα Ιζμεστίεβα, σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη, βρέθηκε νεκρή στο Δυτ. Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον αιφνίδιο θάνατο της Ιρίνα Ιζμεστίεβα, συζύγου του Ρώσου ολιγάρχη, Ιγκόρ Ιζμπέστιεβ, ο οποίος φέρεται να εμπλεκόταν στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Η 52χρονη Ιρίνα Ιζμεστίεβα, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, βρέθηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή, στο αρχοντικό της του 19ου αιώνα στο δυτικό Λονδίνο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Για την είδηση του θανάτου της δεν είναι γνωστό εάν έχει ενημερωθεί ο σύζυγός της, ο οποίος κρατείται από το 2010 σε φυλακή-κολαστήριο της Ρωσίας.

Επί αρκετές ημέρες, όπως αναφέρουν άτομα του στενού της περιβάλλοντος, δεν αισθανόταν καλά.

Την ταλαιπωρούσε ένα επίμονος βήχας, λάμβανε όμως αντιβίωση και δεν είχε νοσήσει από Covid.

Aν και η Αστυνομία δεν εντόπισε κάτι ύποπτο στο θάνατό της, ωστόσο, άτομα του στενού της περιβάλλοντος ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5.

Το γεγονός ότι η Ιρίνα έδινε νομική μάχη κατά της ρωσικής κυβέρνησης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο σύζυγός της και, έχοντας αποτύχει σε όλες τις προσπάθειές της στη Ρωσία, κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φέρνει σε δεινή θέση το Κρεμλίνο, υποστηρίζει πηγή στη Daily Mail.

H Ρωσίδα σύζυγος του ολιγάρχη εγκαταστάθηκε στη Βρετανία το 2007 και, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έγινε γνωστή στην υψηλή κοινωνία της χώρας.

Το 2012, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που συμμετείχε ο πρίγκιπας Χάρι, ενώ στο Instagram είχε ανεβάσει φωτογραφία με τον γοητευτικό ηθοποιό Τζέρεμι Άιρονς.

Εκτός από τηλεπαρουσιάστρια, διηύθυνε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών και ήταν μητέρα δύο παιδιών.

Ο σύζυγός της, ο 55χρονος ολιγάρχης Ιγκόρ Ιζμέστιεβ, πρώην γερουσιαστής της Μόσχας και μεγιστάνας του πετρελαίου, θεωρείται «κόκκινο πανί» για τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα τελευταία 11 χρόνια παραμένει στο κελί μιας από τις χειρότερες φυλακές της Ρωσίας, τη σωφρονιστική αποικία «Λευκός Κύκνος» κοντά στην πόλη Σολικάμσκ, όπου είναι έγκλειστοι από δολοφόνοι κατά συρροήν μέχρι κανίβαλοι.

Καταδικάστηκε για φόνους και φοροδιαφυγή, αν και οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι τους είχαν στημένη οι άνθρωποι του Πούτιν.

Ο Ιγκόρ Ιζμέστιεβ, από το 2001 ως το 2006 ήταν γερουσιαστής για την περιφέρεια του Μπασκορτοστάν.

Συνελήφθη το 2007 στο Μπισκέκ, την πρωτεύουσα του Κιργιστάν με τη ρωσική μυστική υπηρεσία FSB να τον παγιδεύει με το πρόσχημα ενός επαγγελματικού ταξιδιού. Αφού τον συνέλαβε, τον μετέφερε στη Ρωσία.

Το όνομά του συνδέθηκε ακόμη με δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, 14 δολοφονίες μεταξύ των ετών 1992-2004 και άλλες πέντε απόπειρες. Καταδικάστηκε το 2010 σε ισόβια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr