Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Χέρτσογκ θέλει βελτίωση με την Τουρκία – Η απειλή όμως παραμένει

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Χέρτσογκ θέλει βελτίωση με την Τουρκία – Η απειλή όμως παραμένει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό φλερτ με το Ισραήλ ενδέχεται να διαταράξει τις στρατηγικές σχέσεις του Ισραήλ με Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, γράφει η «Israel Hayom» -και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο- η οποία περιγράφει τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν, ως «κυκλοθυμικό και άστατο».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τον υπερβολικό ενθουσιασμό -σε πολιτικό επίπεδο- προς τον Πρόεδρο Ερντογάν, το Σύστημα Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ προειδοποιεί για «μια ανεξέλεγκτη εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «αυτό το Σύστημα προσπαθεί να μειώσει τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία που συνοδεύουν την επικείμενη σύνοδο κορυφής στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στο Ισραήλ υπάρχει ανησυχία για τη δραστηριότητα του παραρτήματος της «Χαμάς» στην Τουρκία, αφού με «αποδεικτικά στοιχεία» συνδέουν το παράρτημα αυτό στην Κωνσταντινούπολη, με τη δολοφονία ενός Ισραηλινού εποίκου τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε μια σειρά συνεντεύξεων Τύπου, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τον ρόλο που έπαιξε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ στην αναμενόμενη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, προσθέτοντας, όμως, ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις για τις θέσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδιαίτερα στο παλαιστινιακό.

Η ισραηλινή εφημερίδα επισημαίνει ότι «η ανησυχία ξεπερνά τις σχέσεις Τουρκίας-Χαμάς και εκτείνεται στους φόβους ότι η εξομάλυνση των σχέσεων με αυτήν (Τουρκία) θα επηρεάσει τις στρατηγικές σχέσεις του Ισραήλ με Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι πληροφορίες που έφθασαν στο Σύστημα ασφαλείας του Ισραήλ, σχετικά με την Τουρκία, επιβεβαιώνουν ότι οι τουρκικές σχέσεις με τη «Χαμάς» συνεχίζονται ακόμη και ότι παρά την απέλαση του αναπληρωτή επικεφαλής του κινήματος, Σαλέχ αλ-Αρούρι από την Τουρκία, αφού οι άνδρες του συνεχίζουν τις δραστηριότητες της «Χαμάς», που είναι η στρατολόγηση και οργάνωση επιχειρήσεων κατά των ισραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Συγχρόνως γίνεται στρατολόγηση Αράβων νέων, για τη συλλογή πληροφοριών προς όφελος της «Χαμάς» στην Τουρκία, όπως σημειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr