Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Τζόνσον: Η Ευρώπη πρέπει να «απογαλακτιστεί» από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Πούτιν

Μπόρις Τζόνσον: Η Ευρώπη πρέπει να «απογαλακτιστεί» από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι υπάρχει «ακραίος κίνδυνος για τον κόσμο» από την πιθανή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία είναι ένα σοκ που «θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο».

Μιλώντας στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το Σάββατο, ο Τζόνσον είπε ότι «η Βρετανία θα υπερασπίζεται πάντα την ελευθερία και τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο».

«Εάν γίνει εισβολή στην Ουκρανία, το σοκ θα αντηχήσει σε όλο τον κόσμο», είπε ο Τζόνσον, «και αυτοί οι απόηχοι θα ακουστούν στην Ανατολική Ασία και στην Ταϊβάν».

«Αυτή η κρίση εκτείνεται σε κάθε τομέα» – από τα ρωσικά στρατεύματα άνω των 100.000 έως τις ναυτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, τις κυβερνοεπιχειρήσεις και την παραπληροφόρηση», είπε.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι μια εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία θα επέφερε «την καταστροφή ενός δημοκρατικού κράτους», ενώ είπε ότι ελπίζει ότι η διπλωματία θα πετύχει, αλλά ο κόσμος πρέπει να είναι «ακλόνητα ειλικρινής» σχετικά με τη ρωσική απειλή.

Ο Τζόνσον μετατοπίστηκε από την ρητορική των ΗΠΑ, λέγοντας ότι είναι ακόμη ασαφές τι θα κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημείωσε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να «απογαλακτιστεί από την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Πούτιν» και κατηγόρησε την Gazprom για «προφανή χειραγώγηση του ευρωπαϊκού εφοδιασμού με φυσικό αέριο».

Όπως είπε, η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων θα «καθιστούσε περιττές τις απειλές της Ρωσίας [για την ενέργεια]», αλλά θα χρειαστούν «μήνες και χρόνια» για να πραγματοποιηθούν.

«Τώρα πρωταγωνιστούμε σε μια γενιά αιματοχυσίας και μιζέριας», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η Ρωσία «δεν θα έχει απολύτως τίποτα να κερδίσει από αυτό το καταστροφικό εγχείρημα ενώ έχει να χάσει τα πάντα».

Προέτρεψε τη Μόσχα να αποκλιμακώσει τις εντάσεις πριν να είναι πολύ αργά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr