ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν συγκάλεσε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Μακρόν συγκάλεσε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ουκρανία, Ρωσία,

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γαλλίας συγκάλεσε εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζαλένσκι, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και ηγέτες της ΕΕ προκειμένου να συντονίσουν την «απάντηση» της Ευρώπης στις τελευταίες εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Ρωσία να μην προσαρτήσει ούτε αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες ουκρανικές περιοχές, προειδοποιώντας για κυρώσεις από το μπλοκ των 27 σε περίπτωση που η Μόσχα προχωρήσει σε κάτι εκ των δύο.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τόσο τον Μακρόν όσο και τον Σολτς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε και με τους δύο, ότι σχεδίαζε να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθέντων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας σύντομα.

Δείτε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των φιλορώσων από τον Πούτιν

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr