Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν εξαπέλυσε μεγάλη κυβερνοεπίθεση στο Ισραήλ – «Αντίποινα» σε επιχείρηση της Μοσάντ

Το Ιράν εξαπέλυσε μεγάλη κυβερνοεπίθεση στο Ισραήλ – «Αντίποινα» σε επιχείρηση της Μοσάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση εξαπολύθηκε εναντίον ισραηλινών ιστοσελίδων μετά από δημοσιεύματα για μία αποτυχημένη επιχείρηση της Μοσάντ εναντίον του Ιράν.

Οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων της ισραηλινής κυβέρνησης είναι πιθανώς αντίποινα για μια υποτιθέμενη αποτυχημένη επιχείρηση της Μοσάντ.

Η Μοσάντ φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί στο Fordow Fuel Enrichment Plant (FFEP), μια ιρανική υπόγεια εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου, ισχυρίστηκαν ιρανικά Μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανακοίνωση της μονάδας πληροφοριών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), συνελήφθη από τους Ιρανούς μια ομάδα της Μοσάντ που επιδίωκε να πραγματοποιήσει σαμποτάζ στην ιρανική πυρηνική εγκατάσταση.

Ιρανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δόθηκαν μετρητά σε έναν υπάλληλο της εγκατάστασης και ένας φορητός υπολογιστής για να υπονομεύσει την τοποθεσία, αλλά συνελήφθη από τους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC).

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι η δεύτερη πιο σημαντική από άποψη όγκου φυγοκεντρητών για εμπλουτισμό ουρανίου, μετά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ.

Οι Ισραηλινοί εμπειρογνώμονες των υπηρεσιών πληροφοριών και των πυρηνικών πιστεύουν ότι εκεί το Ιράν θα πραγματοποιούσε τα τελικά στάδια του εμπλουτισμού ουρανίου στο επίπεδο όπλων, κατά 90%, και επειδή είναι πιο δύσκολο να δεχθεί επίθεση από αέρος, καθώς βρίσκεται κάτω από ένα βουνό.

Η ισραηλινή κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργά τη Δευτέρα ότι ένας μεγάλος αριθμός κυβερνητικών ιστοσελίδων επλήγη και πιθανώς εξακολουθούσε να πλήττεται από μια μαζική κυβερνοεπίθεση.

Ο υπουργός Επικοινωνιών Γιοάζ Χέντελ δήλωσε ότι αξιωματούχοι εργάζονταν σκληρά για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης.

Ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνοχώρου Ραφαέλ Φράνκο, ιδρυτής της Code Blue, δήλωσε ότι η Black Shadow, που λέγεται ότι συνδέεται με το Ιράν, βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις στο χρηματιστήριο διαμαντιών το Σαββατοκύριακο, πιθανώς ως αντίποινα για άλλα γεγονότα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη ισραηλινο-ιρανική σύγκρουση.

Προειδοποίησε το Ισραήλ να αυξήσει τον συναγερμό του στον κυβερνοχώρο, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, που οδηγεί στις διακοπές του Πάσχα, μία περίοδος που παραδοσιακά οι αντίπαλοι του Ισραήλ επιλέγουν για να πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Confidas, Ραμ Λεβί, είπε ότι υπήρξε μια μεγάλη επίθεση στην Cellcom.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 6.15 μ.μ. και τελείωσε στις 7.30 μ.μ. και τη χαρακτήρισε ιρανική κυβερνοεπίθεση.

Κάποιοι υπέθεσαν ότι αυτό ήταν μέρος των ιρανικών αντιποίνων για την υποτιθέμενη απόπειρα δολιοφθοράς στην υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση.

Η Ισλαμική Δημοκρατία ισχυρίστηκε πρόσφατα πολλές συλλήψεις αξιωματούχων της Μοσάντ, όπως και ότι οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ, στόχευαν μυστικές τοποθεσίες της Μοσάντ.

Σύμφωνα με ξένες πηγές, η Μοσάντ έπληξε επιτυχώς τρεις ιρανικές πυρηνικές τοποθεσίες από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 και πιθανώς κι άλλες τοποθεσίες που σχετίζονται με τα πυρηνικά, ακόμη και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr