Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι ξυρίζουν τα μούσια για να μη μοιάζουν με τζιχαντιστές

Κούρδοι ξυρίζουν τα μούσια για να μη μοιάζουν με τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φωτιά έχουν πάρει τα… ψαλίδια στη νοτιοανατολική Τουρκία, στα εδάφη του Κουρδιστάν, καθώς κατά εκατοντάδες σπεύδουν Κούρδοι να ξυρίσουν τα μούσια τους για να μην βάζει ο κόσμος την ταμπέλα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το İhlas News Agency.

Στις βίαιες διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τη στάση του Ερντογάν στη σφαγή της Κομπάνι 37 Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Οι περισσότερες δολοφονίες έγιναν στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου οπαδοί του PKK συγκρούστηκαν με δυνάμεις της τουρκικής Χιζμπολάχ (καμία σχέση με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου) που είναι φίλα προσκείμενη στο Ισλαμικό Κράτος.

Πολλοί από τους διαδηλωτές και τους τραυματίες κατήγγειλαν ότι στοχοποιήθηκαν από το πλήθος ως υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους εξαιτίας της γενειάδας τους. Αυτή η μαρτυρία αρκούσε για να τρέξουν όλοι οι άνδρες στα κουρεία του Κουρδιστάν και να ξυρίσουν τα γένια τους, για να φύγει από πάνω τους η ταμπέλα των σχιζοφρενών τζιχαντιστών.

Ο κουρέας που μίλησε στο IHA ισχυρίζεται ότι πλέον μέχρι και 15 πελάτες την ημέρα μπαίνουν στο κατάστημα για να ξεφορτωθούν τις γενειάδες τους.

«Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή τη Χεζμπολάχ στοχοποιήθηκαν με αφορμή τα μούσια τους. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και παλαιότερα, στη δεκαετία του ’90» λέει ο İsmail Kazak

«Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και μία δεκαπενταετία και δεν έχω μέχρι σήμερα ξυρίσει ποτέ τόσα μούσια όσα τις τελευταίες ημέρες» αναφέρει ο Yakup Bahadır, ένας άλλος κουρέας από το Yenişehir.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr