Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Exxon Mobil: Σκέφτεται να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία έως τις 24 Ιουνίου

Exxon Mobil: Σκέφτεται να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία έως τις 24 Ιουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ExxonMobil, Ενέργεια, Ρωσία,

Η εταιρεία Exxon Mobil εξετάζει το ενδεχόμενο της πλήρους αποχώρησης της από την Ρωσία έως τις 24 Ιουνίου, σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει νωρίτερα ο αμερικανικός όμιλος να σταματήσει τις δραστηριότητες του στη χώρα που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δήλωσαν την Πέμπτη στο Reuters δυο πηγές που έχουν γνώση των σχεδίων της εταιρείας.

Η Exxon Mobil απομάκρυνε τον περασμένο μήνα από την Ρωσία τους εργαζόμενους της που είναι Αμερικανοί πολίτες, αφού η Μόσχα ξεκίνησε αυτό που χαρακτηρίζει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Δεν είχε ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση τους.

Οι αρχικές αναχωρήσεις, περιελάμβαναν προσωπικό από τους τομείς παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νήσο Σαχαλίνη, στη ρωσική Άπω Ανατολή, περιλαμβανομένου και του σχέδιου Σαχαλίνη 1.

Αυτήν τη στιγμή εξετάζει πώς να σταματήσει τις άλλες επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ρωσία, που περιλαμβάνουν τις πωλήσεις των δημοφιλών λιπαντικών της Mobil έως τις 24 Ιουνίου, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις γύρω από το θέμα αυτό.

Η Exxon Mobil δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει το ενδεχόμενο αυτό.

Η Exxon Mobil είχε στο δυναμικό της περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους σε όλη την Ρωσία, με γραφεία στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, στο Γιεκατερίνεμπουργκ και στο Γιούζνο-Σαχαλίνσκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Οι συζητήσεις για την αποχώρησή της από την Ρωσία άρχισαν αφότου δεκάδες δυτικές εταιρείες -από την Apple και την Boeing έως την BP, την Shell και την Equinor- διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ή ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να σταματήσουν τις δραστηριότητες τους στην Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr