Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Λιθουανίας: Είμαστε έτοιμοι για ρωσικά αντίποινα

Πρόεδρος Λιθουανίας: Είμαστε έτοιμοι για ρωσικά αντίποινα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για κάποιας μορφής αντίποινα από τη Ρωσία αφού απαγόρευσε τη διαμετακόμιση ορισμένων εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την επικράτειά της στο ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ο Λιθουανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση της έντασης δεν θα ωφελήσει καμία πλευρά.

«Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για κάποιου είδους εχθρικές ενέργειες από την πλευρά της Ρωσίας, αποσύνδεση από το σύστημα BRELL ή άλλες ενέργειες», δήλωσε ο Ναουσέντα, μιλώντας στο Reuters.

Το σύστημα BRELL είναι ένα κοινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και των χωρών της Βαλτικής.

Δήλωσε πάντως ότι δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα προκαλέσει στρατιωτικά τη Λιθουανία, επειδή η χώρα του είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Γκιτάνας Ναουσέντα υπερασπίστηκε την απόφαση να αποκλειστεί η διέλευση ορισμένων εμπορευμάτων, λέγοντας ότι εφαρμόζεται αυτό που αποφασίστηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Απλώς εφαρμόζουμε τις κυρώσεις, που επιβλήθηκαν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Λιθουανίας», είπε ο Ναουσέντα.

«Προσβλέπουμε στην εφαρμογή των επόμενων σταδίων των κυρώσεων και θα ήταν πολύ καλό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξηγήσει το περιεχόμενο των κυρώσεων στις ρωσικές αρχές και αυτό πιθανότατα θα άρει κάποιες εντάσεις που προκύπτουν αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι συζητούνται τα αντίποινα για τη στάση του Βίλνιους.

Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε τι θα μπορούσαν να συνεπάγονται αυτά τα μέτρα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την απάντηση της Μόσχας.

Η απάντηση της Μόσχας στην απαγόρευση από την Λιθουανία της διέλευσης αγαθών που αποτελούν αντικείμενο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική, αλλά και πρακτικής φύσεως, δήλωσε από πλευράς της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Μία από τις βασικές ερωτήσεις ήταν αν η απάντηση θα είναι αποκλειστικά διπλωματική.

»Η απάντηση: όχι», δήλωσε η Ζαχάροβα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Η απάντηση δεν θα είναι διπλωματική, αλλά πρακτική».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr