Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BBC: Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί από την Κομπάνι

BBC: Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί από την Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί από την κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, που την πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως γράφει το BBC στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο Κούρδο αξιωματούχο, οι τζιχαντιστές που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος υποχωρούν ανά ομάδες από την πολιορκημένη πόλη.

Ο Ιντρίς Νασάν είπε στο BBC ότι το Ισλαμικό Κράτος το πρωί της Πέμπτης ελέγχει ακόμα ένα 20% της πόλης. Από την αρχή της πολιορκίας της Κομπάνι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 600 άνθρωποι.

Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

Ο Ιντρίς Νασάν, εκπρόσωπος του YPG, είπε ότι οι Κούρδοι αντάρτες έχουν σημειώσει πρόοδο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι, από τη στιγμή που άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

“Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους περίπου το 40% της Κομπάνι, αλλά τώρα λιγότερο από 20% βρίσκεται ακόμα υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους”. Επίσης είπε: “Την Τετάρτη το YPG ξεκίνησε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Κομπάνι”.

“Οι αξιωματούχοι εδώ λένε ότι οι αεροπορικές επιδρομές ήταν επιτυχημένες αλλά χρειάζονται και χερσαίες επιχειρήσεις για να διώξουμε το Ισλαμικό Κράτος. Το YPG είναι απόλυτα ικανό να τους εκδιώξει από την πόλη, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, συνολικά έχουν σκοτωθεί 662 άνθρωποι στην πολιορκία της Κομπάνι από τις 15 Σεπτεμβρίου. 374 είναι τζιχαντιστές, 268 είναι από τους υπερασπιστές της πόλης και 20 πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr