Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «επεκτείνονται» στη Βουλγαρία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «επεκτείνονται» στη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ρούμεν Ράντεφ στο Άμπου Ντάμπι.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, στόχος της συμφωνίας είναι να προωθήσει την πραγματοποίηση επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, να τονώσει την ανάπτυξη συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, διακυβερνητική συνεργασία, τον ακαδημαϊκό και τον ιδιωτικό τομέα.

Στο Άμπου Ντάμπι υπογράφηκαν επίσης διμερή έγγραφα συνεννόησης στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, καθώς και της ανταλλαγής δημοσιογραφικού περιεχομένου μεταξύ του Βουλγαρικού Τηλεγραφικού Πρακτορείου και του Οργανισμού Πληροφοριών (WAM) των ΗΑΕ.

Το μνημόνιο για τη συνεργασία στη γεωργία στοχεύει στην αύξηση της συνεργασίας στον τομέα αυτό και στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Με το μνημόνιο στον τουριστικό τομέα, δίνεται έμφαση στη δημιουργία των ευνοϊκότερων συνθηκών για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία στον τομέα αυτό και στην τόνωση πρωτοβουλιών εκλαΐκευσης πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων με στόχο τη διμερή ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Η συνεργασία στην εκπαίδευση θα περιλαμβάνει ανταλλαγή πληροφοριών, κατάρτιση εκπαιδευτικών, δημιουργία και ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της γλωσσικής κατάρτισης.

Το έγγραφο κατανόησης στον τομέα του πολιτισμού σκιαγραφεί τις δυνατότητες επέκτασης των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Βουλγαρίας και των ΗΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr