Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν κοντά στις διαρροές του Nord Stream

Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν κοντά στις διαρροές του Nord Stream
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλοία του ρωσικού ναυτικού εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που δέχθηκαν επίθεση αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Ειδικότερα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας κατέγραψαν τη Δευτέρα και την Τρίτη κινήσεις από πλοία υποστήριξης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά στους αγωγούς Nord Stream, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και μια άλλη πηγή με γνώση του θέματος.

Κοντά στην περιοχή είχαν επίσης εντοπιστεί ρωσικά υποβρύχια την περασμένη εβδομάδα.

Το CNN υπογραμμίζει πως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εμπλέκονται ως ύποπτοι στο σαμποτάζ καθώς δεν είναι σαφές εάν τα πλοία είχαν κάποια σχέση με τις εκρήξεις.

Ωστόσο, η πληροφορία αυτή είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που θα εξετάσουν οι ερευνητές που αναζητούν τα αίτια των εκρήξεων που προκάλεσαν τις διαρροές, οι οποίες αποδίδονται σε εσκεμμένη ενέργεια και δολιοφθορά.

Τα ρωσικά πλοία επιχειρούν τακτικά στην περιοχή, σύμφωνα με έναν Δανό στρατιωτικό αξιωματούχο, ο οποίος τόνισε ότι η παρουσία των πλοίων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι η Ρωσία προκάλεσε τη ζημιά.

«Τους βλέπουμε κάθε εβδομάδα», είπε στο CNN. «Οι ρωσικές δραστηριότητες στη Βαλτική Θάλασσα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

»Πολύ συχνά δοκιμάζουν την επίγνωσή μας – τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα».

Βέβαια το γεγονός ότι εντοπίστηκαν ρωσικά πλοία στην περιοχή δημιουργούν περαιτέρω υποψίες για τη Ρωσία, η οποία έχει τραβήξει την προσοχή τόσο από Ευρωπαίους όσο και από Αμερικανούς αξιωματούχους ως ο μόνος παράγοντας στην περιοχή που πιστεύεται ότι έχει τόσο την ικανότητα όσο και το κίνητρο να βλάψει σκόπιμα τους αγωγούς, σχολιάζει το CNN.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr