Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

WSJ: Η Σαουδική Αραβία αναμένει επίθεση από το Ιράν

WSJ: Η Σαουδική Αραβία αναμένει επίθεση από το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανησυχία προκαλεί το (αποκλειστικό) δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο, η Σαουδική Αραβία έχει μοιραστεί με τις ΗΠΑ πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενη επίθεση του Ιράν σε στόχους στο βασίλειο.

Την πληροφορία μετέφεραν στη WSJ Αμερικανοί και Σαουδάραβες αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο επιφυλακής.

Το επίπεδο επιφυλακής έχουν ανεβάσει και οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και άλλων γειτονικών κρατών, προσέθεταν οι ίδιες πηγές.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι τόνισαν ότι το Ιράν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο βασίλειο όσο και στην Ερμπίλ, την κουρδική πρωτεύουσα στο βόρειο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει διεθνή αντιπερισπασμό στο εγχώριο κύμα διαδηλώσεων που σαρώνουν τη χώρα, μετά τη δολοφονία της Αμινί.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ανησυχεί για τις προειδοποιήσεις και είναι έτοιμο να απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί.

«Μας ανησυχεί η εικόνα της απειλής και είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω στρατιωτικών καναλιών και των υπηρεσιών πληροφοριών με τους Σαουδάραβες» σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Το Ιράν έχει ήδη επιτεθεί στο βόρειο Ιράκ με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους και drones από τον Σεπτέμβριο, ένα από τα οποία καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος καθώς κατευθυνόταν προς την Ερμπίλ, όπου υπάρχει βάση αμερικανικών δυνάμεων.

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις κουρδικές ομάδες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή ότι υποθάλπουν τις αναταραχές στο Ιράν.

Οι ιρανικές Αρχές έχουν επίσης κατηγορήσει δημοσίως τη Σαουδική Αραβία, μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για υποκίνηση των διαδηλώσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr