Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις έφηβες από τις ΗΠΑ ταξίδευαν για το Ισλαμικό Κράτος

Τρεις έφηβες από τις ΗΠΑ ταξίδευαν για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις έφηβες από τις ΗΠΑ πιστεύεται ότι έκαναν ταξίδι για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Οι έφηβες τέθηκαν υπό κράτηση στη Φρανκφούρτη και εστάλησαν πίσω στην πατρίδα τους, καθώς η τύχη τους αγνοείτο από την περασμένη εβδομάδα.

Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), δήλωσε ότι οι νεαρές πίσω στις οικογένειές τους στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Οι δυο έφηβες είχαν καταγωγή από τη Σομαλία και ήταν ηλικίας 15 και 17 ετών και η τρίτη ήταν μια 16χρονη από μια άλλη οικογένεια σουδανικής καταγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ντένβερ Ποστ” (Denver Post).

Εκπρόσωπος της σομαλικής οικογένειας είπε στην “Ντένβερ Ποστ” ότι αγόρασαν οι ίδιες τα εισιτήριά τους, αλλά δεν έδωσε απάντηση σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν μέσω της Τουρκίας για να ενωθούν με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Μια από αυτές είπε στις γερμανικές αρχές πως πήγαιναν στην Τουρκία για να σπουδάσουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Φωνής της Αμερικής” το σαββατοκύριακο. Η Τουρκία θεωρείται από τους ειδικούς διαμετακομιστικό σημείο για ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν σε οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πατέρας της νεαρής από το Σουδάν ενημερώθηκε με τηλεφώνημα από το σχολείο ότι λείπει και η άλλη οικογένεια ενημέρωσε την αστυνομία ότι λείπουν τα διαβατήρια των κοριτσιών και 2.000 δολάρια.

Οι τρεις έφηβες τέθηκαν υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές το σαββατοκύριακο στη Φρανκφούρτη και επέστρεψαν στις οικογένειές τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με την “Ντένβερ Ποστ”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr