Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Τραβάει το σχοινί ο Μακρόν – Πέρασε η αύξηση ορίου ηλικίας για σύνταξη στα 64 έτη

Γαλλία: Τραβάει το σχοινί ο Μακρόν – Πέρασε η αύξηση ορίου ηλικίας για σύνταξη στα 64 έτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μακρόν στη Γαλλία ενέκρινε σήμερα την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με κυριότερη αλλαγή, την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, από τα 62 στα 64, απορρίπτεται ήδη ομόφωνα από τα συνδικάτα, από τα περισσότερα αντιπολιτευόμενα κόμματα και από την πλειονότητα των Γάλλων πολιτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Έπειτα από την πρώτη ημέρα απεργιών και κινητοποιήσεων, την περασμένη Πέμπτη, όπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν και πριν από την επόμενη απεργία, στις 31 Ιανουαρίου, ο Μακρόν και η κυβέρνησή του επαναλαμβάνουν τον στόχο τους, που είναι να συζητηθεί το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο και να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος είπε μάλιστα την Κυριακή ότι έχει κάνει ήδη υποχωρήσεις σε σύγκριση με την αρχική πρότασή του που προέβλεπε αρχικά συνταξιοδότηση στα 65. Εμφανίστηκε ωστόσο πιο απόλυτος: «οι ανάγκες» είναι «γνωστές» και «πιστεύω ότι τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε».

Όλα τα κόμματα, με εξαίρεση την παραδοσιακή δεξιά, τους Ρεπουμπλικάνους, ζητούν επίμονα την απόσυρση των μέτρων στο σύνολό τους.

Η Ανυπότακτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά) υποσχέθηκε ότι «θα αντισταθεί αποφασιστικά» ενώ ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός πρότεινε τη διεξαγωγή «δημοψηφίσματος».

Τα συνδικάτα από την πλευρά τους ελπίζουν ότι θα διευρύνουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Ελπίζουμε ότι θα ακουστούμε ακόμη πιο δυνατά στις 31 Ιανουαρίου», είπε ο γενικός γραμματέας του CGT Φιλίπ Μαρτινέζ, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι τότε, καθημερινά, θα εκδηλώνονται πρωτοβουλίες στις επιχειρήσεις, στα καταστήματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr