ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ θέλει να «εμβαθύνει» τις σχέσεις με την Τουρκία

Το Ιράκ θέλει να «εμβαθύνει» τις σχέσεις με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Τουρκία,

Ο Ιρακινός υφυπουργός Εξωτερικών την Τρίτη συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα για να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις, μεταξύ άλλων με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ταξιδιωτών μεταξύ των δύο χωρών και την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Κατά τη συνάντηση, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να «διευκολύνει τις διαδικασίες για τη χορήγηση βίζας εισόδου σε Ιρακινούς πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών για την ανανέωση της άδειας διαμονής τους», μετέδωσε σήμερα το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA), επικαλούμενο τον Ιρακινό αξιωματούχο.

«Η νέα κυβέρνηση στη Βαγδάτη επιθυμεί να δημιουργήσει καλές σχέσεις με όλες τις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα με την Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά την τουρκική πλευρά, ο υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών συμφώνησε να εξετάσει τρόπους βελτίωσης των αιτήσεων για βίζα εισόδου και άδεια παραμονής.

Τόνισε επίσης: «Μία από τις σταθερές της εξωτερικής μας πολιτικής είναι να υποστηρίζουμε το Ιράκ και να το υποστηρίζουμε και να το υποστηρίζουμε σε πολλούς τομείς, και να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση των υποδομών στις ιρακινές πόλεις και στην ανάπτυξη σημαντικών ζωτικών τομέων όπως η γεωργία, βιομηχανία και τουρισμός».

Η Τουρκία είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος του Ιράκ στην περιοχή και ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς για τους παραθεριστές. Οι δύο μεγάλοι ποταμοί της χώρας, ο Ευφράτης και ο Τίγρης, πηγάζουν επίσης από τη γειτονική Τουρκία, καθιστώντας τη Βαγδάτη σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από την Άγκυρα για υδάτινους πόρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» – Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία

Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr