Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πριγκόζιν: Εμφανίστηκε «απολογούμενος» – Βάζει «λουκέτο» στη «Βάγκνερ»

Πριγκόζιν: Εμφανίστηκε «απολογούμενος» – Βάζει «λουκέτο» στη «Βάγκνερ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δημοσίευσε πριν από λίγο ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών, «απολογείται» ότι η ανταρσία αποσκοπούσε στη διάσωση της «Βάγκνερ» και όχι στην ανατροπή της κυβέρνησης, ενώ λέει ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας.

Ανέφερε, ακόμη ότι η μισθοφορική του εταιρεία είναι υποχρεωμένη να σταματήσει να λειτουργεί την 1η Ιουλίου.

Το αρχηγείο της «Βάγκνερ» επιμένει ότι λειτουργεί κανονικά

Ωστόσο, το αρχηγείο της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ στη Ρωσία, που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά» δύο ημέρες μετά την αποτυχημένη ανταρσία του αρχηγού της Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, το Κέντρο συνεχίζει να λειτουργεί “κανονικά”, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η οργάνωση «Βάγκνερ» σε ανακοίνωσή της, ενώ η τύχη της ίδιας της οργάνωσης, αν θα διαλυθεί, θα ενσωματωθεί στον στρατό ή θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως έχει, παραμένει αβέβαιη.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές εντός της «Βάγκνερ» ανέφεραν ότι η ομάδα συνεχίζει να στρατολογεί μισθοφόρους σε διάφορες περιοχές.

«Η στρατολόγηση συνεχίζεται», δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS ένας υπάλληλος στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Μπροστά από το κτίριο της μισθοφορικής οργάνωσης στο Νοβοσιμπίρσκ, αφίσες που διαφήμιζαν την «Βάγκνερ» κρέμονταν και πάλι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το TASS, αφού είχαν αφαιρεθεί το Σάββατο.

«Εργαζόμαστε με ραντεβού όλη τη μέρα», δήλωσε στο TASS ένας υπάλληλος από την πόλη Τιουμέν που βρίσκεται 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Το περίγραμμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και της Μόσχας για την επίλυση της πρωτοφανούς κρίσης που προκάλεσε η ένοπλη εξέγερση της Βάγκνερ παραμένει ασαφές σε αυτή την φάση.

Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι κανένας από τους μαχητές της «Βάγκνερ» που ακολούθησαν τον Πριγκόζιν στην ανταρσία του δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά θα συμβεί στην οργάνωση.

Το Κρεμλίνο έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι ο Πριγκόζιν θα πάει στη Λευκορωσία, αλλά δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το τέλος του πραξικοπήματος.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 26/6, ο πρόεδρος της επιτροπής Νομοθεσίας και Κρατικής οικοδόμησης της κρατικής Δούμας (κάτω βουλής), Πάβελ Κρασενίννικοφ, ανακοίνωσε ότι οι καταδικασθέντες από τα ρωσικά δικαστήρια δεν θα μπορούν πλέον να στρατολογούνται από «ιδιωτικές στρατιωτικές οργανώσεις» όπως η «Βάγκνερ».

Η «Βάγκνερ» είχε στρατολογήσει πολλούς μαχητές από ρωσικές φυλακές, με την έγκριση της κυβέρνησης, για να τους στείλει στο μέτωπο στην Ουκρανία, αλλά για αρκετούς μήνες το Κρεμλίνο είχε θεωρητικά απαγορεύσει μια τέτοια πρακτική.

Πριν, οι οργανώσεις αυτές «μπορούσαν να στρατολογούν καταδικασμένους εγκληματίες και να υπογράφουν συμβόλαια μαζί τους.

»Τώρα έχει υιοθετηθεί μια διαφορετική διαδικασία βάσει της οποίας οι συμβάσεις συνάπτονται μόνο με το υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο Κρασενίνικοφ στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Πηγή: Afp, ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ζαχάροβα: «Η πατρίδα μας δεν πωλείται» – Δεν θα δοθούν πίσω τα εδάφη που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι κατέλαβαν χωριό στο Ντονέτσκ – Δύσκολα τα πράγματα για τους Ουκρανούς στο μέτωπο

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr