Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι κάνουν «ρίαλ εστέιτ» πάνω στα ερείπια της ελληνικής Μαριούπολης – Η πόλη λάφυρο στο σφυρί

Οι Ρώσοι κάνουν «ρίαλ εστέιτ» πάνω στα ερείπια της ελληνικής Μαριούπολης – Η πόλη λάφυρο στο σφυρί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ρώσοι αγοράζουν ακίνητα στην κατεχόμενη ουκρανική πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, περισσότερο από ένα χρόνο μετά από μια ανελέητη πολιορκία που την άφησε ως επί το πλείστον ερείπια, ανέφερε το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bumaga.

Οι ρωσικές Αρχές υπερηφανεύονται για μήνες για μεγάλης κλίμακας προσπάθειες ανοικοδόμησης στη Μαριούπολη μετά την καταστροφή περίπου του 90% των διαμερισμάτων της πόλης και του 60% των μονοκατοικιών.

Έως και 1.500 άμαχοι σκοτώθηκαν και 350.000 έφυγαν από τη Μαριούπολη καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πολιόρκησαν την πόλη μεταξύ των τέλους Φεβρουαρίου και του Μαΐου του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το Bumaga, αγοραστές ακινήτων από τη Ρωσία επιδιώκουν να επενδύσουν στην αγορά ακινήτων στη Μαριούπολη ως πιθανό τουριστικό προορισμό λόγω της θέσης της στην Αζοφική Θάλασσα.

Αλλά εξέφρασαν μικρή ανησυχία για τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας σε εδάφη που οδηγούν στα περίχωρα της Μαριούπολης, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης.

«Είναι τρομακτικό να ξεσπάσουν ξανά οι μάχες, αλλά ο πόλεμος δεν θα συνεχιστεί για πάντα», είπε η Ιρίνα, μια αγοραστής ακινήτων από την πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, στο Bumaga.

Το ανεξάρτητο Μέσο ανέφερε ότι περίπου 100 ομάδες στο VKontakte -τον μεγαλύτερο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας- διαφημίζουν ακίνητα στη Μαριούπολη, το πρώτο από τα οποία εμφανίστηκε στις αρχές Μαΐου 2022, καθώς οι μάχες μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων συνέχιζαν να μαίνονται στην πόλη.

Ο δημοφιλής ιστότοπος αγγελιών της Ρωσίας Avito απαριθμεί δεκάδες διαμερίσματα και σπίτια προς πώληση, με τη μέση τιμή ενός διαμερίσματος στην πόλη να είναι μόλις 3 εκατομμύρια ρούβλια (34.000$) και 4,8 εκατομμύρια ρούβλια (54.500$) για τις μονοκατοικίες.

«Τα σύνορά μας προστατεύονται με ασφάλεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις [της Ρωσίας] και ο πόλεμος πλησιάζει στο λογικό του τέλος», δήλωσε ένας άλλος αγοραστής, ο Ελντάρ.

«Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί εκεί έχει ήδη συμβεί», είπε στο Bumaga η Ολέσια, κάτοικος της πόλης Ομσκ της Σιβηρίας.

Η Μαριούπολη είναι μέρος της περιοχής Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, την οποία ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσάρτησε μαζί με τρεις άλλες μερικώς κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας —Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα— τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Μαριούπολη τον Μάρτιο στο πρώτο του ταξίδι στα κατεχόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαριούπολη ιδρύθηκε ως μία αμιγώς ελληνική πόλη και μέχρι και πριν τον πόλεμο το 1/3 του πληθυσμού της ήταν Έλληνες, μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Ουκρανία.

Η Μαριούπολη -μαζί με τα γειτονικά χωριά- αποτέλεσε ξεχωριστή ελληνική διοικητική περιφέρεια από το 1810 έως το 1873. Μέχρι το 1859 απαγορευόταν να εγκατασταθούν στην ελληνική περιοχή της Μαριούπολης άτομα άλλης εθνικότητας. [Διαβάστε σχετικά]

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr