Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.500 πατριώτες διαδήλωσαν στη Χειμάρρα για τη λευτεριά Μπελέρη – Σκληρή ανακοίνωση από την «Ομόνοια»

1.500 πατριώτες διαδήλωσαν στη Χειμάρρα για τη λευτεριά Μπελέρη – Σκληρή ανακοίνωση από την «Ομόνοια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακοίνωση της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης «Ομόνοια» αναφορικά με τη διαδήλωση στη Χειμάρρα για τη λευτεριά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη:

Μια διαμαρτυρία η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως διαφήμιση ήθους και δημοκρατικών αξιών πραγματοποιήθηκε στη Χειμάρρα την Δευτέρα 14 Αυγούστου με κεντρικό σύνθημα την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Πάνω από 1500 άτομα από τον ευρύτερο δήμο Χειμάρρας αλλά και φίλοι από Ελλάδα και Αλβανία, ένωσαν τις φωνές τους στον κεντρικό πεζόδρομο των Σπηλαίων και ζήτησαν από την αλβανική κυβέρνηση να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού της Χειμάρρας, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε στις κάλπες της 14ης Μαΐου.

Πέραν των μελών του δημοτικού συμβουλίου του εκλογικού συνδυασμού και του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ομιλίες απηύθυναν και: ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Ylli Manjani, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού κόμματος κ. Ivi Kaso, ο γενικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κ. Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και Βουλευτής, Βαγγέλης Ντούλες, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με ηχητικό μήνυμα του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με την Ελληνική Λύση κ. Στυλιανός Φωτόπουλος.

Δυστυχώς δεν έλειψαν και οι παραφωνίες καθώς η τοπική Αστυνομία σε μια απόπειρα να μας φιμώσει αλλά και να μας προκαλέσει, αποπειράθηκε να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας, απαντώντας αρνητικά στην σχετική αίτηση που καταθέσαμε με την γελοία δικαιολογία πως δεν δηλώθηκε ορθή διεύθυνση.

*Όλοι στη Χειμάρρα γνωρίζουμε πως πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις κρύβεται ο o εντολοδόχος του Έντι Ράμα και ενορχηστρωτής της στημένης υπόθεσης εναντίον του Φρέντη Μπελέρη και της παράνομης παρακολούθησης του ιδίου και των συνεργατών του και αυτός δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της τοπικής Αστυνομίας Ermal Ajdini.

Αυτό που χαρακτηρίζει την διαμαρτυρία μας άκρως επιτυχημένη, πέραν της άρτιας οργάνωσης και της μεγάλης συμμετοχής, είναι το γεγονός πως προκάλεσε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος δεν είχε ούτε το απαιτούμενο τακτ να περιμένει να παρέλθει ένα 24ωρο από την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας, δείχνοντας έτσι την απελπισία και την ενόχλησή του.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ράμα χρωστούσε εδώ και αρκετό καιρό μια παρέμβαση καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τις τοπικές εκλογές είχε δεσμευθεί να τοποθετηθεί εκτενέστερα στο ζήτημα της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Ελλάδα κάτι που δεν έπραξε και αρκέστηκε στο να τοποθετείται επί του θέματος με ανώνυμα άρθρα στα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει.

Στο μακροσκελές κείμενο της ανάρτησης, μεταξύ άλλων ο κ. Ράμα αναφέρει πως η διαμαρτυρία οργανώθηκε από Έλληνες πολιτικούς και πως είναι πρωτόγνωρη στην ιστορία της Ευρώπης.

«Αξιότιμε» κύριε Ράμα, ξέρουμε πως είναι δύσκολο, όμως χωνέψτε το, η διαμαρτυρία οργανώθηκε από εκείνους που έβαλαν φρένο στα σχέδια σας την 14η Μαΐου, από τους απλούς ανθρώπους της Χειμάρρας τους οποίους εσύ περιφρονείς και υποτιμάς αποκαλώντας μια χούφτα ακραίους.

Οφείλουμε όμως να συμφωνήσουμε πως πράγματι είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ακριβώς όπως και η όλη υπόθεση σχετικά με την σύλληψη και παρατεταμένη προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την διάκριση εξουσιών και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην Αλβανία, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε πως η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας του δημάρχου μας είναι αποκλειστικά και μόνο δική σας πολιτική απόφαση και ουδεμία σχέση έχει με τη Δικαιοσύνη.

Λύστε λοιπόν τον γόρδιο δεσμό και αποδεχθείτε το αίτημα για ολιγόωρη άδεια ορκωμοσίας.

Όσο για τη Χειμάρρα και τους Χειμαρριώτες να μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε ήθος και δημοκρατία και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπόδειγμα της αρμονικής συμβίωσης Ελλήνων και Αλβανών.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ!

Καληνύχτα κύριε Ράμα!

ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας
18 Αυγούστου 2023

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr