Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η Σουηδία να σταματήσει την καύση του Κορανίου, αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η Σουηδία να σταματήσει την καύση του Κορανίου, αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να καθυστερήσει εάν δεν σταματήσουν οι πράξεις καύσεις του Κορανίου, που θίγουν και την πιο συντηρητική βάση των ψηφοφόρων του.

«Η Σουηδία πρέπει πρώτα απ’ όλα να “μαζέψει” την κατάσταση τους δρόμους της Στοκχόλμης.

»Αν δεν το φροντίσει, αν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις εναντίον όσων θεωρούμε ιερά, τότε δεν θα πρέπει να μας κατηγορήσουν», δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή, καθ’ οδόν προς την Τουρκία από την Ουγγαρία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι τα μόνα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας.

Ο Ερντογάν συμφώνησε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα τον Ιούλιο, αλλά το κοινοβούλιο πρέπει ακόμη να την περάσει σε νόμο.

Το νομοθετικό σώμα δεν θα ξαναρχίσει τις εργασίες του πριν από τον Οκτώβριο, αν και η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων μπορεί να ξεκινήσει τις συζητήσεις νωρίτερα, εφόσον το ζητήσει η κυβέρνηση.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι συζητήσεις στο κοινοβούλιο ή στις επιτροπές για το θέμα αυτό ή πότε θα ψηφιστεί», δήλωσε ο Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ένας σε σύγχυση κουτοπόνηρος Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του Λιβάνου για να «χαλάσει» την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο

Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης

Χαλέπι: Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση τζιχαντιστών της Δαμασκού – Ο ρόλος της Τουρκίας

STAR WARS: Η Ρωσία αναπτύσσει νέο όπλο «νέφους θραυσμάτων» για την εξόντωση των δορυφόρων Starlink του Μασκ – Φόβοι του ΝΑΤΟ για χάος στο διάστημα

Ο Νετανιάχου αξιοποίησε την Τριμερή Σύνοδο Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για να στείλει προειδοποίηση στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr