Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν πολεμά κατά της «αποικιοκρατίας» είπε στους BRICS – Επίσης, θέλει ειρήνη στην Ανατ. Ουκρανία

Ο Πούτιν πολεμά κατά της «αποικιοκρατίας» είπε στους BRICS – Επίσης, θέλει ειρήνη στην Ανατ. Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BRICS, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Ρωσία,

Επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς χρησιμοποίησε τη σύνοδο των BRICS, που διεξάγεται στη Νότια Αφρική για να δικαιολογήσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και έπλεξε το εγκώμιο για τον ρόλο της ομάδας ως μία οικουμενική εξισορρόπηση.

Όπως δήλωσε η χώρα του επιθυμεί να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον οποίο, όπως υποστήριξε ο ίδιος, «εξαπέλυσαν η Δύση και οι δορυφόροι της».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος εξαπολύσει τα πυρά του με αποδέκτη τη Δύση για την εισβολή.

Ο Πούτιν απηύθυνε μήνυμα μέσω βιντεοσύνδεσης στη σύνοδο που διεξάγεται ως την Πέμπτη 24/8, στο Γιοχάνεσμπουργκ και επεσήμανε ότι το 2024, όταν η Μόσχα θα αναλάβει την προεδρία της ομάδας —στην οποία συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική–, θα εργαστεί για την ενίσχυση του ρόλου των BRICS στον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος «κάποιες χώρες προωθούν την αποικιοκρατία» και «προκαλούν μία φρικτή κρίση στην Ουκρανία».

«Η Ρωσία αποφάσισε να στηρίξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις τους, τη γλώσσα τους και το μέλλον τους.

»Οι ενέργειές μας στην Ουκρανία υπαγορεύονται από ένα μόνο πράγμα – να βάλουμε τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσαν η Δύση και οι δορυφόροι της στην Ουκρανία εναντίον των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία)», είπε αρχικά ο Πούτιν σύμφωνα με το BBC.

«Θέλω να σημειώσω ότι ήταν η επιθυμία τους να διατηρήσουν την ηγεμονία στον κόσμο, η επιθυμία κάποιων χωρών να διατηρήσουν την ηγεμονία στον κόσμο που οδήγησε στη σοβαρή κρίση στην Ουκρανία», προσέθεσε.

Προτεραιότητα των BRICS είναι να καθιερωθούν νέοι, βιώσιμοι και ασφαλείς διάδρομοι ασφαλείας

Αφού κατηγόρησε τη Δύση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούιν, ανέφερε πως προτεραιότητα των BRICS είναι να καθιερωθούν νέοι, βιώσιμοι και ασφαλείς διάδρομοι ασφαλείας όπως «ο βορειος-νότιος», ο οποίος σκοπεύει να συνδέσει τα ρωσικά λιμάνια με θαλάσσιους τερματικούς σταθμούς στον Κόλπο και στον Ινδικό Ωκεανό.

Επίσης, έκανε λόγο για «στήριξη της συνεργασίας στους τομείς της επιστήμης και της καινοτομίας, της υγείας, της παιδείας, στην ανάπτυξη γενικά ανθρωπιστικών δεσμών, καθώς και στην πολιτισμική διαφορετικότητα».

Εξάλλου προανήγγειλε τη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου των BRICS τον Οκτώβριο του 2024 στην πόλη Καζάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, εναντίον του οποίου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δεν μετέβη στη Νότια Αφρική και η Ρωσία εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr