Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία, Ιράν και συριακή κυβέρνηση υποκινούν φυλές στην ανατ. Συρία να επιτεθούν σε Κούρδους κι Αμερικανούς

Ρωσία, Ιράν και συριακή κυβέρνηση υποκινούν φυλές στην ανατ. Συρία να επιτεθούν σε Κούρδους κι Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατηγός Ιγκόρ Σμόλυ, αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης στη Ντέιρ αλ Ζουρ, ο στρατηγός Αντρέι και ο Ναουάφ αλ Μπασίρ, μια φιλοϊρανική προσωπικότητα, συναντήθηκαν με ηγέτες φυλών στην περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ, ανατολική Συρία, για να τους κινητοποιήσει ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η Ντέιρ αλ Ζουρ είναι μια περιφέρεια της Συρίας που δυτικά του Ευφράτη και η πρωτεύουσά της, πόλη της Ντέιρ αλ Ζουρ, ελέγχεται από την κυβέρνηση της Συρίας, τη Ρωσία και το Ιράν και ανατολικά του Ευφράτη ελέγχεται από τους Κούρδους και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 27 Αυγούστου, οι SDF ξεκίνησαν μια στρατιωτική επιχείρηση που ονομάζεται «Ενίσχυση Ασφαλείας» με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, συγκεκριμένα στην περιφέρεια Ντέιρ αλ Ζουρ, «για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εν υπνώσει πυρήνων του, καταδίωξη εγκληματιών που είναι υπεύθυνοι για τη διάπραξη αδικιών κατά του τοπικού πληθυσμού και για τον εντοπισμό λαθρεμπόρων που εκμεταλλεύονται τα προς το ζην του πληθυσμού».

Στις 30 Αυγούστου, οι SDF ανακοίνωσαν την απόλυση του διοικητή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ αλ Ζουρ, Αχμάντ αλ Χαμπίλ, γνωστού ως Αμπού Κάουλα, για τη συμμετοχή του «σε πολλαπλά εγκλήματα και παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας και του συντονισμού με εξωτερικές οντότητες εχθρικές προς την [σοσιαλιστική και δημοκρατική] επανάσταση, διάπραξη ποινικών αδικημάτων και εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών, κακή διαχείριση της κατάστασης ασφαλείας, αρνητικό ρόλο στην αύξηση των δραστηριοτήτων των πυρήνων του ISIS», σύμφωνα με τις SDF.

Η επιχείρηση οδήγησε στην έκρηξη συγκρούσεων μεταξύ των SDF και ενόπλων που συνδέονται με τον απολυθέντα ηγέτη και με τον αλ Μπασίρ, οι ομάδες του οποίου δραστηριοποιούνται στη δυτική όχθη του Ευφράτη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στην πόλη Χάτλα, βορειοανατολικά της Ντέιρ εζ-Ζορ, και συμμετείχαν αρκετοί ηγέτες αραβικών φυλών στη Ντέιρ αλ Ζουρ και ο συντονιστής των κέντρων συμφιλίωσης στη Ντέιρ αλ Ζουρ, Αμπντουλάχ αλ-Σαλάς. .

Μια πηγή που ήταν παρούσα στη συνάντηση είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να παροτρύνουν τους ομύφυλους τους στην ανατολική ύπαιθρο να πάρουν τα όπλα και να τους κατευθύνουν εναντίον των SDF και του Διεθνούς Συνασπισμού.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ακράμ Μαχσκός, ηγέτης της φυλής Τζαμπούρ, δήλωσε στη North Press ότι το Ιράν, η Ρωσία και η συριακή κυβέρνηση εργάζονται για την πρόκληση διαφωνίας και την υποκίνηση φυλών στη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Την Κυριακή 3/9, οι Αμερικανοί συναντήθηκαν με τους Κούρδους για να συνεκτιμήσουν την κατάσταση [διαβάστε εδώ].

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr