Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Πούτιν στο Πεκίνο για τους δρόμους του μεταξιού

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ-Πούτιν στο Πεκίνο για τους δρόμους του μεταξιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε την Τρίτη 17/10 στο Πεκίνο τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στο διεθνές φόρουμ για τους νέους δρόμους του μεταξιού, την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένη την προσοχή της στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την άφιξή του, οι δύο ηγέτες είχαν μια σύντομη συνομιλία», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

Ο πρόεδρος Πούτιν πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι σε χώρα εκτός της επικράτειας της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Κίνα υποδέχεται εκπροσώπους από περίπου 130 χώρες για το διεθνές φόρουμ για τους νέους δρόμους του μεταξιού, ένα μεγάλο διπλωματικό γεγονός για το Πεκίνο.

Η πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος» της Κίνας ξεκίνησε πριν 10 χρόνια από τον πρόεδρο Σι.

Έχει στόχο να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ασίας, της Ευρώπης, της Αφρικής και να χρηματοδοτήσει την κατασκευή λιμανιών, σιδηροδρομικών συνδέσεων, αεροδρομίων και βιομηχανικών πάρκων.

Η συνάντηση Πούτιν-Σι, η οποία αναμένεται να γίνει αύριο, και θεωρείται ευρέως ότι έχει σκοπό να παρουσιάσει την εμπιστοσύνη και τη «χωρίς όρια» σύμπραξη μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες «θα συζητήσουν με φιλικό και ειλικρινή τρόπο (…) επείγοντα προβλήματα διμερούς πρακτικής συνεργασίας και τη διεθνή ατζέντα», τόνισε το Κρεμλίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δεύτερο πρόγραμμα δανείων SAFE για αμυντικά έργα, σύμφωνα με πηγές

Politico: Ιταλία και Βέλγιο μπλοκάρουν το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

ΕΕ: Αποφάσισε επ’ αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr