Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαράζ ρουκετών με στόχους τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία

Μπαράζ ρουκετών με στόχους τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις τελευταίες ημέρες, οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, τη Συρία και πολεμικό πλοίο την Υεμένη χτυπήθηκαν από μπαράζ πυραύλων εν μέσω κλιμάκωσης της βίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 20/10, ο Διεθνής Συνασπισμός για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και τις βάσεις των ΗΠΑ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης δέχθηκαν επίθεση με πυραύλους, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη επίσημες δηλώσεις.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι επιθέσεις έπληξαν το κέντρο διπλωματικής υποστήριξης κοντά στο αεροδρόμιο με δύο πυραύλους, ο ένας αναχαιτίστηκε αλλά ο άλλος έπληξε μια άδεια εγκατάσταση αποθήκευσης χωρίς να προκληθούν θύματα.

Την Πέμπτη, το USS Carney, ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα, αναχαίτισε τρεις πυραύλους κρουζ επίθεσης ξηράς και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τις δυνάμεις των Χούτι στην Υεμένη.

Η αντίδραση του USS Carney δυνητικά αντιπροσώπευε τις πρώτες βολές από τον στρατό των ΗΠΑ για την υπεράσπιση του Ισραήλ σε αυτή τη σύγκρουση, ανέφερε το Associated Press.

Οι επιθέσεις έρχονται παράλληλα με την κλιμακούμενη βία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας διαδηλώσεις σε αρκετές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση κατά της Γάζας ως αντίποινα για την καταστροφική διείσδυση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες.

Επίσης την Πέμπτη, η λεγόμενη Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε ότι στόχευσε με drones την αεροπορική βάση αλ Άσαντ των ΗΠΑ στο δυτικό Ιράκ.

Στη νοτιοανατολική Συρία, η φρουρά στην Αλ Τανφ χτυπήθηκε την Πέμπτη από ντρόουν. Ένα ντρόουν καταρρίφθηκε, αλλά ένα άλλο χτύπησε τη βάση και προκάλεσε ελαφρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με αναφορές.

Η φρουρά του Αλ Τανφ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ από το 2016, όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εκδιώχθηκαν από την περιοχή.

Βρίσκεται σε έναν στρατηγικό σημείο-δρόμος που χρησιμοποιείται συχνά από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν για να μετακινηθούν από το Ιράκ στον Λίβανο.

Στις 17 Οκτωβρίου, εκτοξεύτηκαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον δύο αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη επιβεβαίωση για το ποιος εξαπέλυσε τις επιθέσεις με ντρόουν, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ «θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του Συνασπισμού έναντι οποιασδήποτε απειλής».

Είπε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική απάντηση θα έρθει «σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξουμε».

Τις τελευταίες ημέρες, πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη απείλησαν να επιτεθούν σε αμερικανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή λόγω της αμερικανικής υποστήριξης στο Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ έχουν 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και 900 ακόμη στη Συρία, μεε αποστολή να συμβουλεύουν και να βοηθούν τον ιρακινό στρατό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις εδάφους και στις δύο χώρες το 2014 και έχασε το τελευταίο του προπύργιο στην πόλη Μπαγκούζ στην ανατολική Συρία το 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr