Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά εθνικοαπελευθερωτική

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά εθνικοαπελευθερωτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη 25/10 ότι η παλαιστινιακή τζιχαντιστική οργάνωση Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά μια ομάδα απελευθέρωσης που διεξάγει μάχη για να προστατεύσει τη γη της».

Σε μια ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας και ότι δεν θα πάει στο Ισραήλ όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Προέτρεψε επίσης για άμεση κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και είπε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δράσουν από κοινού για διαρκή ειρήνη, καλώντας τις παγκόσμιες δυνάμεις να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η συνοριακή πύλη της Ράφα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για ανθρωπιστική βοήθεια και ότι οι ανταλλαγές κρατουμένων θα πρέπει να ολοκληρωθούν επειγόντως.

Ολόκληρη η δήλωση Ερντογάν:

«Δεν έχουμε πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν εγκρίναμε και δεν θα εγκρίνουμε τις θηριωδίες που διαπράττει το Ισραήλ και το στυλ του να ενεργεί ως οργάνωση και όχι κράτος.

»Η Δύση θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

»Τώρα σας λέω από εδώ: Ισραήλ, μπορείς να είσαι η οργάνωση γιατί η Δύση σου χρωστάει πολλά χρήματα, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα.

»Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική οργάνωση μουτζαχεντίν που μάχεται για να προστατεύσει τη γη της.

»Έδωσα το χέρι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου μια φορά στη ζωή μου, στο Τουρκικό Σπίτι στην Αμερική.

»Έκανε κατάχρηση της καλής μας θέλησης.

»Είχαμε ένα ταξίδι να κάνουμε στο Ισραήλ, αλλά το ακυρώσαμε. Έκαναν κατάχρηση της καλής μας θέλησης».

Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί ζήτησε τουρκικό κατοχικό στρατό στην Παλαιστίνη

Σκληρές δηλώσεις του ηγέτη του φασιστικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, δηλαδή οι Γκρίζοι Λύκοι, και κυβερνητικού εταίρου του ισλαμιστή Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ εκφράζει τις πιο βαθιές επιθυμίες της Τουρκίας.

Ο ακροδεξιός Μπαχτσελί μιλώντας την Τρίτη 24/10 στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, είπε ότι «αν δεν υπάρχει ασφάλεια στην Ιερουσαλήμ, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε στην Άγκυρα.

»Η αποστολή προστασίας της Γάζας ανήκει στο τουρκικό έθνος, ακόμη και με στρατιωτική αποτροπή».

Και σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι «η υπεράσπιση της εθνικής μας ύπαρξης, δηλαδή της Τουρκίας, δεν εν μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια, με προσκόλληση στα εδάφη της Ανατολίας.

Αμέσως μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο ακροδεξιός Μαχτσελί είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ισραήλ και της Χαμάς.

O Ερντογάν θα μιλήσει σε μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στην Κωνσταντινούπολη

Όπως έγινε γνωστό, έγινε συζήτηση για το μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο ομιλητής θα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτό περιμένουν πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο και θα συμμετέχει και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι του προέδρου Ερντογάν.

Μάλιστα, για αυτό το συλλαλητήριο, που θα γίνει το Σάββατο 28/10, υπάρχουν έντονες επικρίσεις ότι θα επισκιάσει τον εορτασμό και τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr