Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία στηρίζει ανοικτά και απροκάλυπτα την Τουρκία

Η Βρετανία στηρίζει ανοικτά και απροκάλυπτα την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η Βρετανία έχει αναλάβει δικηγόρος της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χώρα που ως”αυτοκρατορία” σκόρπισε το διχασμό στο νησί στην λογική του “διαίρει και βασίλευε”, για άλλη μια φορά, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον, κάνει αγώνα για να μην έχει συνέπειες από την προκλητικότητά της η Τουρκία.

Οι μάσκες έπεσαν.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, πρoτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της επιστολής Αναστασιάδη στους «27», δια της οποίας εξήγγειλε πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, απόρροια των προκλήσεων στην ΑΟΖ, το Λονδίνο ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του.

Η Μεγάλη Βρετανία κάνει τα πάντα για να αδειάσει την απόφαση Αναστασιάδη για μπλοκάρισμα των τουρκικών ενταξιακών.

Συγκεκριμένα, προσέγγισε επτά τουλάχιστον κράτη-μέλη ζητώντας όπως υποστηρίξουν την περίληψη συγκεκριμένης παραγράφου στα Συμπεράσματα του Δεκεμβρίου, για ξεπάγωμα δύο τουρκικών κεφαλαίων.

Λειτουργώντας ως συνήγορος των θέσεων της Άγκυρας, το Λονδίνο αποδίδει στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ μια προσπάθεια δήθεν διασφάλισης των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων για διαμοιρασμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μετά από μία ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες, από τις 15 Οκτωβρίου, η Βρετανία έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αφενός έχει αμφισβητήσει την υπόσταση της κυπριακής ΑΟΖ και αφετέρου τορπίλισε κάθε προσπάθεια που καταβλήθηκε εκ μέρους της ΕΕ για διενέργεια διαβήματος προς τον ΟΗΕ αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου.

Διαβάστε τι έγραφε το Tribune στις 21 Οκτωβρίου: Βρόμικο παιχνίδι της Βρετανίας στην Κύπρο – Κάνει πλάτες στους Τούρκους

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr