ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να στείλει η Επιτροπή Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ για επικύρωση στην Ολομέλεια. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής, Φουάτ Οκτάι.
Ο αγγλόφωνος ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος Middle East Eye δημοσιεύει ρεπορτάζ με τον Φουάτ Οκτάι, ο οποίος δηλώνει ότι «η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να σταλεί την επόμενη εβδομάδα για κοινοβουλευτική ψηφοφορία».
Ο ίδιος είπε ότι η επιτροπή μπορεί να συγκληθεί για να συζητήσει το πρωτόκολλο και θα μπορούσε να το εγκρίνει πριν το στείλει στην Ολομέλεια ως «χειρονομία καλής θέλησης».
Προσέθεσε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να περιμένει περισσότερα από τη Στοκχόλμη όσον αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ειδικά για την καταστολή των μελών και των υποστηρικτών της κουρδικής οργάνωσης PKK.
«Κατανοούμε ότι η Σουηδία έχει προβεί σε αρκετές νομικές τροποποιήσεις και έχει λάβει συγκεκριμένα βήματα», είπε ο Οκτάι, «θα έπρεπε, όμως, να δούμε περισσότερη εφαρμογή στις υποθέσεις που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τη στρατολόγηση».
Ωστόσο, είπε ότι «κάποια κίνηση από την άλλη πλευρά» αναμένεται πριν από την τελική ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση.
Δυτικοί διπλωμάτες που μίλησαν στο Middle East Eye αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι αναμένουν από το τουρκικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τα πρωτόκολλα πριν από το νέο έτος ή αμέσως μετά.
«Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται να πήγε καλά», φέρεται να δήλωσε ένας δυτικός διπλωμάτης.























































