Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιορδανία βομβάρδισε αποθήκες ναρκωτικών στη Συρία – Μάχες με ναρκέμπορους στα σύνορα

Η Ιορδανία βομβάρδισε αποθήκες ναρκωτικών στη Συρία – Μάχες με ναρκέμπορους στα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιορδανία εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης 4/1 αεροπορικές επιδρομές σε αγροκτήματα και σπίτια για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιούνταν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην περιφέρεια Σουαΐντα στη νότια Συρία.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι ακούστηκαν τρεις εκρήξεις και φάνηκαν νέφη καπνού στη νότια ύπαιθρο της Σουαΐντα στα σύνορα με την Ιορδανία.

Πρόσθεσε ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές σε σπίτια μεταξύ της πόλης αλ Γκραίγια και του χωριού Ουμ Ρουμάν στα σύνορα με την Ιορδανία, υποδεικνύοντας ότι πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση ναρκωτικών για να μεταφερθούν λαθραία στην Ιορδανία αργότερα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε ότι ο Χαμούντ αλ-Ακέλ, 50 ετών, σκοτώθηκε στις αεροπορικές επιδρομές.

Αποκλειστική πηγή είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το σπίτι του Αχντ Ραμθάν στο χωριό Σιάμπ, νοτιοανατολικά της Σουαΐντα, προκαλώντας υλικές ζημιές στο σπίτι.

Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.

Μάχες στα σύνορα

Πηγή του ιορδανικού στρατού ανακοίνωσε το Σάββατο 6/1 ότι απέτρεψε απόπειρα λαθρεμπορίου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων που προέρχονταν από τη Συρία.

Στρατιωτική πηγή στη διοίκηση του ιορδανικού στρατού είπε ότι έντονες συγκρούσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου μεταξύ των Ιορδανών συνοριοφυλάκων και μεγάλων ένοπλων ομάδων διακινητών στα βόρεια σύνορα της Ιορδανίας.

Οι συμπλοκές οδήγησαν στον τραυματισμό ενός ατόμου και στη σύλληψη πολλών λαθρέμπορων, εκτός από την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών και όπλων, σύμφωνα με την πηγή.

Η στρατιωτική πηγή πρόσθεσε ότι οι ιορδανικές δυνάμεις απέτρεψαν την απόπειρα λαθρεμπορίας και απώθησαν τις ένοπλες ομάδες στα συριακά εδάφη.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2023, ο ιορδανικός στρατός απέτρεψε μια απόπειρα λαθρεμπορίου και κατέσχεσε 537.000 χάπια captagon και 188 φύλλα χασίς σε μέγεθος παλάμης, όπως και πυρομαχικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr