ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»
Έρχεται θερμή εισβολή: Ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» 40αρια
ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης ζητά και τρίτη τετραετία για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα! - Τα ψέματά του για τη βιομηχανία
Στη Βρετανία απαγορεύουν τα γυαλιά του Άδωνι σε εστιατόρια, παμπ και θέατρα
Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα - Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ξεχειλίζει η οργή στις τάξεις των Αλεβιτών στην Τουρκία σημειώνει η έγκυρη εφημερίδα Ζαμάν, αφού θεωρούν ότι τόσο ο Αχμέτ Νταβούτογλου όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν τους εμπαίζουν.
Το επίσημο τουρκικό κράτος δεν αναγνωρίζει την θρησκεία τους αλλά και την ύπραξή τους παρά το γεγονός ότι ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια.
Πρόσφατα στην μεγάλη τους γιορτή Ασούρα, σε εκδήλωση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του ιδρύματος Τζεμ είπε: “Τούρκοι, Αλεβίτες και Κούρδοι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά σε αυτή την χώρα”.
Η δήλωση αυτή εκφράζει την πραγματικότητα που αρνείται να δει το τουρκικό κράτος αφού όντως είναι τρεις διαφορετικές και ξεχωριστές οντότητες μέσα σε μία χώρα που ονομάζεται Τουρκία.
Η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε πάλι τον διάλογο με τους Αλεβίτες μετά από 2 χρόνια που οι συνομιλίες είχαν παγώσει.
Στόχος των συζητήσεων υποτίθεται ότι ήταν η επίσημη αναγνώριση της θρησκείας τους.
Όμως σύμφωνα με την Ζαμάν οι Αλεβίτες κατάλαβαν ότι αυτός ο διάλογος ήταν πρόφαση για να τους ξεγελάσει στην κάλπη των εκλογών.























































