ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Έντι Ράμα, Ιλίρ Μέτα, Σαλί Μπερίσα, Τίρανα,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην Αλβανία η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσει μια συγκέντρωση εκατοντάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που είχαν αποκλείσει δρόμους στα Τίρανα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαφθορά και ζητώντας την αντικατάστασή της με μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Οι διαδηλωτές λένε ότι συμμετέχουν σε μια εκστρατεία κοινωνικής ανυπακοής εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Η αντιπολίτευση στην Αλβανία οργανώνει κινητοποιήσεις σχεδόν κάθε εβδομάδα με αίτημα τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2025.
«Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, αυτή είναι μια μάχη μέχρι να φύγει αυτό το καθεστώς», είπε ο Τέντι Μπλούσι του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Ελευθερίας.
Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ο Σαλί Μπερίσα του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Ιλίρ Μέτα του Κόμματος Ελευθερίας κατηγορούνται για διαφθορά.
Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και λένε ότι ο Ράμα ενορχήστρωσε τις διώξεις σε βάρος τους.
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι οι διώξεις δεν είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να αρπάξει την εξουσία με τη βία.
Ο Μπερίσα έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με κατηγορίες που σχετίζονται με την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.
Ο Μέτα συνελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου, επίσης με την κατηγορία της διαφθοράς την εποχή που ήταν πρόεδρος της Αλβανίας, μεταξύ 2017-22.
Ο Ράμα κυβερνά την Αλβανία από το 2013 και στις επόμενες εκλογές σχεδιάζει να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην πρωθυπουργία.























































