ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπουκαμάλ, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),


















































Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την ηγεσία των Κούρδων, έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τη μοναδική συνοριακή διέλευση μεταξύ Συρίας και Ιράκ υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.
Αυτό σημαίνει ότι η χερσαία «επικοινωνία» του καθεστώτος της Δαμασκού με την Τεχεράνη διακόπηκε, όπως και η χερσαία έξοδος του Ιράν στην Ανατ. Μεσόγειο μέσω Συρίας και Λιβάνου.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δύο πηγές του συριακού στρατού ανέφεραν ότι το πέρασμα του Αμπού Καμάλ μεταξύ των δύο χωρών της Μέσης Ανατολής περιήλθε στα χέρια των SDF.

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων λέγεται ότι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες ώρες, με αναφορές να σημειώνουν ότι κατέλαβαν επίσης την πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, περίπου 152 χιλιόμετρα (94 μίλια) βόρεια της διέλευσης Ιράκ-Συρίας.
Να σημειωθεί ότι η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ ΔΕΝ έπεσε ποτέ στα χέρια των τζιχαντιστών καθόλη τη διάρκεια του πολέμου.























































