ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Γερμανία, Εκρέμ Ιμάμογλου, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Όλαφ Σολτς, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

















































«Πιπεράτη» αποκάλυψη! Ο Βλαντ Πούτιν αποπλάνησε το 17χρονο μοντέλο Αλίσα Χαρτσέβα
Σκληρό τελεσίγραφο Τραμπ στον Αλ-Γκολάνι για τη Συρία: «Έχεις έξι μήνες και αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία»
Το Ισραήλ ΔΕΝ δέχεται επ' ουδενί F-35 στην Τουρκία - Το ίδιο δεν ισχύει για τη Σαουδική Αραβία
Guardian: «Μη ρεαλιστικός» στόχος η πλήρης επανένωση της Γάζας
Η Χαμάς (ξανα)παίρνει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας όσο οι Δυτικοί «ψάχνονται» για λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας εμποδίζει την παράδοση περίπου τριών δωδεκάδων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Μέσου ενημέρωσης Handelsblatt.
Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν τη σύλληψη του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου ως σημαντικό λόγο για την απόφαση κατά της άδειας εξαγωγής.
Ο πολιτικός αντίπαλος του αρχηγού του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά.
Η τουρκική αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, κάνει λόγο για πολιτική συνωμοσία.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο στο Βερολίνο επέκρινε έντονα τον Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «επίθεση στην τουρκική δημοκρατία».
Επομένως, είναι σωστό να σταματήσει η συμφωνία για τα όπλα, λένε.
Ωστόσο, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), ο οποίος ασκεί προς το παρόν μόνο εκτελεστικά καθήκοντα, δικαιολόγησε τις εξαγωγές προς την Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη:
«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, γι’ αυτό και λαμβάνουμε επανειλημμένα αποφάσεις που οδηγούν σε συγκεκριμένες παραδόσεις».
Βέβαια, η κυβέρνηση Σολτς θα αντικατασταθεί σύντομα από την Χριστιανική Ένωση (CDU / CSU) που κέρδισε τις εκλογές του Φεβρουαρίου στην Γερμανία, υπό τον Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος αναμένεται να γίνει ο νέος καγκελάριος, οπότε το «πάγωμα» θεωρείται προσωρινό και αναμένεται να φανεί πως θα το αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση.






















































