Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν χαιρετίζει την ανακοίνωση διάλυσης του PKK

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν χαιρετίζει την ανακοίνωση διάλυσης του PKK
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, «χαιρέτισε» τη διάλυση της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης.

«Χαιρετίζω με ταπεινότητα τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ιστορικό 12ο Συνέδριο», έγραψε ο Οτσαλάν σε μήνυμά του που δόθηκε την Τρίτη 13/05 στη δημοσιότητα.

Αναφερόταν στο συνέδριο του ΡΚΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο τέλος του οποίου η ένοπλη οργάνωση πήρε την ιστορική απόφαση να καταθέσει τα όπλα έπειτα από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες ανταρτοπολέμου εναντίον του τουρκικού κράτους.

Ο 76χρονος Οτσαλάν έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα στη φυλακή αφού ηγήθηκε του ένοπλου αγώνα του κινήματός του κατά του τουρκικού κράτους με στόχο ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Τον Φεβρουάριο έκανε μια ιστορική έκκληση για ειρήνη.

Ο αγώνας έκανε τον κύκλο του, είπε, ζητώντας από το PKK να καταθέσει τα όπλα και χθες η ένοπλη οργάνωση υπάκουσε στην έκκλησή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιθέσεις σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στο Ιράκ, ενώ το Ισραήλ ζητά στρατιωτική στήριξη από τις ΗΠΑ

Η σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν και οι επιπτώσεις της για τους Κούρδους του Ιράν

Φιλοπαλαιστινιακό Καραβάνι και Πορεία προς τη Γάζα: Τους μπλόκαραν σε Λιβύη και Αίγυπτο

Ο Ερντογάν στο πλευρό του Ιράν και κατά του Ισραήλ

Ο Χαλίφα Χάφταρ της Ανατ. Λιβύης (Κυρηναϊκή) χτύπησε τους συμμάχους των Τούρκων στο Σουδάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr