Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας προς Ερντογάν: Πρέπει να παλέψουμε κατά του εξτρεμισμού

Πάπας προς Ερντογάν: Πρέπει να παλέψουμε κατά του εξτρεμισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αναφορές και συμβολικές κινήσεις που είναι σαφέστατες αιχμές κατά της πολιτικής Ερντογάν σφραγίστηκε από τις πρώτες ώρες η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία.

Ο Πάπας το πρώτο πράγμα που έκανε είναι ότι πήγε στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ, περνώντας μάλιστα εκτός πρωτοκόλλου από την “είσοδο των λεόντων” που δεν είχε προγραμματιστεί καθώς επίσης, στην συνέχεια ξεναγήθηκε στο μουσείο του Κεμάλ που διατηρείται μέσα στο Μαυσωλείο, πάλι εκτός πρωτοκόλλου.

Και τα δύο αυτά σημειολογικά “περάσματα” του Πάπα, σημειώνονται ιδιαίτερα στα ρεπορτάζ του τουρκικού Τύπου αφού δείχνουν την ιδιαίτερη τιμή που κάνει ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας προς τον ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, τις αρχές του οποίου τις έχει ανατρέψει όλες ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τις συμβολικές κινήσεις ο Πάπας Φραγκίσκος πέρασε στις λεκτικές αναφορές με ιδιαίτερη αιχμή για την στάση της Τουρκίας προς το Ισλαμικό Κράτος.

“Τα προβλήματα στην Μέση Ανατολή δεν μπορούν να λυθούν μόνο με στρατιωτικά μέσα. Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία, καθώς και οι παράλογοι φόβοι που προξενούν παρεξηγήσεις πρέπει α αντιμετωπιστούν από την ενότητα όλων των πιστών,όλων των θρησκειών” τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος με σαφέστατες αιχμές κατά του Ταγίπ Ερντογάν όπως επισημαίνει και ο τουρκικός Τύπος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, επειδή έπιασε τα “πυρά”, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν διπλά στάνταρτ στο πως αντιμετωπίζεται μια κρίση, που αποτελεί άλλωστε την αγαπημένη του φράση όταν θέλει να κατηγορήσει την Δύση στο θέμα με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr