ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Μπασάρ αλ Άσαντ, Οβίδα, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συρία, Χαλέπι,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια μητέρα και οι τρεις γιοι της στη Συρία σκοτώθηκαν από αυτοσχέδια οβίδα που έριξαν αντάρτες στο Χαλέπι, εναντίον συνοικίας πιστής στο καθεστώς της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η μητέρα και τα τρία αδέλφια βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους όταν η οβίδα έπληξε το οίκημα χθες τα μεσάνυκτα στη συνοικία Ασραφίγια, πιστή στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, στο βόρειο τμήμα της δεύτερης πόλης της χώρας και πρώην οικονομικής πρωτεύουσας που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αυτοσχέδιες οβίδες των ανταρτών προκαλούν περισσότερες ζημιές από τα βλήματα όλμου που συνήθως εκτοξεύουν εναντίον συνοικιών πιστών στο καθεστώς, σε αντίποινα για τις ρίψεις βαρελιών γεμάτων εκρηκτικά από αεροσκάφη του συριακού στρατού σε περιοχές που ελέγχουν.
Το Χαλέπι είναι χωρισμένο από το 2012 σε συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και σε αυτές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Εδώ και μερικούς μήνες οι αντάρτες κλιμάκωσαν τις επιθέσεις με βλήματα όλμου. Τους τέσσερις τελευταίους μήνες έχουν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπων, πιστών στο καθεστώς της Δαμασκού.























































