Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Νίκος Ανδριόπουλος
Δημοσιογράφος

Οι αδιόρθωτοι των εκλογών

Οι αδιόρθωτοι των εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τα “εκλογικά” ντεσιμπέλ της ΝΔ να συντηρούνται μειούμενα, η Συγγρού αναζητά το αφήγημα της επόμενης μέρας μετά το καίριο πλήγμα που επέφερε το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και στην αρχή έδειξε να μην βιάζεται, θέση που προξένησε θετική εντύπωση, υποχώρησε στις πιέσεις ορισμένων κύκλων εντός και εκτός της ΝΔ που λειτουργούν με μοναδικό άξονα το ρεβανσισμό και την προσωπική δικαίωση, ενίοτε και αθώωση.

Είναι τα ίδια πρόσωπα που έφαγαν με το κουτάλι την απόρριψη του λαού τρεις φορές μέσα σε έναν χρόνο, αλλά επιμένουν να πιστεύουν ότι απλά όποτε στήνονται κάλπες “ψιχαλίζει”.

Οι θιασώτες των εκλογών για την υλοποίηση του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης τείνουν πλέον να γραφικοποιηθούν και σίγουρα είναι γνωστοί πια σε όλον τον κόσμο. Άλλοι γιατί αναζητούν την επανάκαμψή τους και άλλοι γιατί ψάχνουν την έξοδο κινδύνου για τις προσωπικές τους περιπέτειες.

Τρεις μήνες μετά την διατύπωση του αιτήματος για εκλογές, η ΝΔ εν μέσω πολιτικής αμηχανίας βρίσκεται σε αναζήτηση νέας στρατηγικής, με μοναδικό κέρδος από την εκλογολογία μία αρχική συσπείρωση του κόμματος μπροστά στο ενδεχόμενο και την προοπτική της εξουσίας και τίποτα περισσότερο.

Η μοναδική επένδυση αυτών που οδήγησαν την νέα ηγεσία της ΝΔ στο φιάσκο της εκλογολογίας, των ίδιων ανθρώπων που την έφεραν και στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπήρξε η αποτυχία της αξιολόγησης.

Χωρίς καμία αντιπρόταση, δίχως εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη μέγκενη των μνημονίων και την ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας που περιμένει η εξουθενωμένη κοινωνία, επιβλήθηκε η ατζέντα των εκλογών γιατί – λανθασμένα ως αποδεικνύεται – υπολόγισαν πως οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν.

Η συμφωνία προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους θιασώτες αυτής της λογικής. “Μα πού ακούστηκε να είναι τόσο ελαστικοί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έναντι της κυβέρνησης” αναφώνησε μία γαλάζια ψυχή σε μία αν μη τι άλλο πρωτοφανή έκρηξη αγανάκτησης για το νέο στραπάτσο της αριστερής παρένθεσης.

Έπαιξαν όλα τα λεφτά τους στο μαύρο, ωστόσο η μπίλια έκατσε στο κόκκινο και για πολλοστή φορά βρίσκονται γυμνοί.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr