Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξέσπασε άγριος πόλεμος στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη για τα Grecotel

Ξέσπασε άγριος πόλεμος στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη για τα Grecotel
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ξενοδοχεία,

Ξέσπασε άγριος πόλεμος στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη για την ιδιοκτησία της Grecotel.

Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης τα περί αναγνώρισης συμμετοχής των Πόπης Φραγκούλη και Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη στον Όμιλο Εταιρειών ιδιοκτησίας του με ποσοστό 60%.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η αντιδικία που έφτασε να κριθεί από τον Άρειο Πάγο δεν έχει καμία σχέση με τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη ως ενιαίο σύνολο, αλλά με κάποιες επιμέρους εταιρείες, στις οποίες και μόνον οι ανωτέρω έχουν μειοψηφικά ποσοστά συμμετοχών».

«Είναι γνωστό», συμπληρώνεται, «ότι η υπ’ αριθμό 1340/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου δικαίωσε πλήρως τις επιλογές του ιδρυτή του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη για τη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου, καθώς επιβεβαίωσε αμετάκλητα τη νομιμότητα των διοικήσεων των εταιρειών και τερμάτισε οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση».

Συμπληρώνονται επίσης τα ακόλουθα:

«Κατόπιν αυτού ουδεμία επίπτωση μπορεί να έχει η αναγνώριση των μειοψηφικών αυτών μετοχικών δικαιωμάτων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην καθημερινή διοίκηση, η οποία παραμένει σταθερή και αμετάβλητη και είναι η μόνη που μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία που τον εδραίωσε στην κορυφή του τουριστικού κλάδου της χώρας.

Δυστυχώς ακόμη και μετά την ξεκάθαρη απόφαση του Αρείου Πάγου ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Μ. Δημητρακόπουλος μαζί με τους εντολείς του επιχειρούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Διοχετεύουν προς τούτο ερμηνείες και απόψεις για να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις προκειμένου να παραπλανήσουν τα ΜΜΕ και να υιοθετήσουν τις αυθαίρετες ερμηνείες τους και τους αναληθείς ισχυρισμούς τους. Για μια ακόμη φορά ματαιοπονούν. Οι δηλώσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου δείχνουν την ταραχή του και τις έμμονες ψευδαισθήσεις του στην ερμηνεία των έγκυρων και αδιαμφισβήτητων αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι αποκλειστικός σκοπός του κ. πληρεξουσίου είναι να δημιουργήσει ένα δικό του σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που επιχειρείται η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και σκόπιμων παρερμηνειών της δικαστικής απόφασης. Η διοίκηση του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνακη δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα λάβει νομικά μέτρα κατά όποιων επιβουλεύονται και επιχειρούν να υπονομεύσουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του μεγαλύτερου και πιο φερέγγυου ξενοδοχειακού ομίλου της χώρας».

Η απάντηση Δημητρακόπουλου

Αμέσως μετά ο δικηγόρος των Γιάννη και Τίνα Δασκαλαντωνάκη καθώς και της μητέρας τους Πόπης, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος με δήλωση του απάντησε στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμόν 1340/2017 απόφασή απέρριψε αμετάκλητα την από 11/2/2010 αγωγή του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη κατά της συζύγου του Παρθενόπης και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με την οποία ζητούσε να αναγνωρισθεί ότι η συμμετοχή των άνω μελών της οικογένειάς του στα μετοχικά κεφάλαια 21 εταιρειών του Ομίλου (περιλαμβάνονται σε αυτές τα ξενοδοχεία Mykonos Blu, Creta Palace, Amirandes, Kos Imperial και άλλα) ήταν εικονική ή σύμβαση εντολής ή δωρεάς.

Στη συνέχεια αναφέρεται αναλυτικά σε τρεις αγωγές που άσκησαν οι εντολείς του ώστε να κηρυχθούν ανυπόστατες ή άκυρες ή ακυρώσιμες οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια, που προέκυψαν από αυτές, σε τρεις μόνο εταιρείες και εξ αυτών: στην Αγροτική Παραγωγική Α.Ε, στην Χάρισμα Α.Ε. και στην Διατροφή Α.Ε. Επ’ αυτών ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετακλήτως και ξεκάθαρα ότι: 1) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν από αυτή Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Παραγωγικής Α.Ε. ήταν ανυπόστατα, 2) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν Διοικητικό Συμβούλιο της Διατροφής Α.Ε. ήταν η μεν Γ.Σ. άκυρη, το δε Δ.Σ. ανυπόστατο, 3) η Γενική Συνέλευση της Χάρισμα Α.Ε. εσφαλμένα κρίθηκε από το εφετείο Χανίων ότι είναι ανυπόστατη και αναιρέθηκε η απόφαση για νέα κρίση στο Εφετείο Χανίων, όπου εκεί θα κρισιολογηθεί εάν είναι άκυρη ή ακυρώσιμη.

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημειώνει ότι με την ιδιότητα του πραγματικού μετόχου, με την βούλα του Αρείου Πάγου, οι εντολείς του έχουν καταθέσει 67 αγωγές με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου και την επαναφορά των μετοχικών ποσοστών στο επίπεδο του 2009. Επίσης με τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα θα επιδιώξουν την συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των εταιρειών, που το 2009 κατείχαν την πλειοψηφία των μετοχών.

Επιπλέον ρητά διευκρινίζει ότι η Grecotel Α.Ε. (η οποία είναι διαχειρίστρια ξενοδοχείων και όχι ιδιοκτήτρια) δεν ήταν μέρος της παρούσας νομικής αντιδικίας και οι εντολείς του δεν είχαν ποτέ μετοχικά δικαιώματα σε αυτήν, κατά συνέπεια η εμπλοκή της Grecotel Α.Ε. στην ένδικη διαφορά είναι κακόβουλη και καταδικαστέα. Επίσης ρητά διευκρινίζει ότι ουδέποτε δήλωσε ότι οι εντολείς του κατείχαν το 60% των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Ισχυρίζεται ότι είπε πως «εάν διαβάσουν προσεκτικά την δήλωσή μου είπα ότι κατείχαν το 60% εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, όπως π.χ. στην Sunstores A.E. και σε άλλες εταιρείες».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Δημητρακόπουλος στη κα. Μάρη Δασκαλαντωνάκη κόρη του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη για την οποία αναφέρει ότι είχε εγγυηθεί μέχρι το 2009 ,προσωπικά, δάνεια εκατομμυρίων ευρώ προς τον Όμιλο Εταιρειών Δασκαλαντωνάκη, ενώ η ίδια δήλωσε στα δικαστήρια ότι ουσιαστικά ήταν εικονική μέτοχος και ότι ο πραγματικός κύριος όλων των μετοχών ήταν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Προαναγγέλει μάλιστα προσφυγή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το θέμα αυτό. Επίσης προσθέτει, θα αιτηθεί να διερευνηθεί εάν συνιστά βλάβη σε βάρος των συμφερόντων των τραπεζών η απομείωση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των δανειοληπτριών εταιρειών του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, που έχει εγγυηθεί προσωπικά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, με μονομερείς ενέργειες του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη και επισημαίνει ότι ορισμένες εταιρείες του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη έχουν ενισχυθεί με κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες διέπονται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες ότι επιδιώκει την προσωπική του προβολή και σημειώνει ότι ο Όμιλος Εταιρειών του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στερείται νομικής προσωπικότητας.

Νέα παρέμβαση από τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο όμιλος Νίκος Δακαλαντωνάκη με αφορμή τη δήλωση του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος εκπροσωπεί στην ενδοοικογενειακή διαμάχη τα παιδιά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Γιάννη και Τίνα και τη σύζυγο του Πόπη.

Η διοίκηση του Ομίλου Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη χαιρετίζει, αναφέρεται στην ανακοίνωση, την κρίση ειλικρίνειας του Μ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος μόλις τώρα συνειδητοποίησε για πρώτη φορά την ουσία της απόφασης του Αρείου Πάγου που δικαίωσε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη ουσιαστικά και έτσι παραδέχεται και ομολογεί τα εξής: (1) ότι η Grecotel δεν αποτελεί μέρος της αντιδικίας και (2) ότι οι μετοχές που έλαβαν από τον ιδρυτή του Ομίλου η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του αφορούν μόνο μειοψηφικές συμμετοχές σε ορισμένες επιμέρους εταιρείες του Ομίλου.

Στην συνέχεια προτίθεται ότι οι αναφορές του κ. πληρεξούσιου για κατάθεση επιπλέον αγωγών αμφισβήτησης έγκυρων και νόμιμων διαδικασιών και αποφάσεων για τη μετοχική σύνθεση ορισμένων εταιρειών γνωρίζει ότι είναι ατελέσφορες, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας νομολόγησε πως είναι απολύτως νόμιμες και ισχυρές όλες οι ενέργειες που έκανε ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης όλα αυτά τα χρόνια που κρατά το τιμόνι των εταιρειών του Ομίλου, προστίεθατις την ανακοίνωση.

Καταλήγοντας ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη σημειώνει ότι η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Ομίλου επί 45 συναπτά έτη είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη. Γι’ αυτό πάντοτε έχαιρε και χαίρει της εμπιστοσύνης των τραπεζών και όλων των φορέων της αγοράς, ο δε δανεισμός του έχει ισχυρότατες εξασφαλίσεις και εξυπηρετείται απολύτως. Γι’ αυτό η διοίκηση του Ομίλου δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την οντότητα και τη διεθνή εμβέλεια του Ομίλου και των εταιρειών του. Αυτό επιδιώχθηκε συστηματικά τα οκτώ τελευταία χρόνια από συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο εις μάτην όμως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Ο «θάνατος» του ΙΝΤΕΑΛ: Σε μια τέτοια «χώρα»-λάφυρο… εμείς θα είμαστε ένα απέραντο ξενοδοχείο

Δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ που εξαφανίστηκε από δωμάτιο του Ritz Paris βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας

Airbnb: Στα άκρα η σύγκρουση ξενοδόχων και εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr