ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»
Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο - Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»
Champions League: «Κόλλησε» στο 0-0 με τη Ναϊμέγκεν ο Ολυμπιακός
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια του Έλληνα χειριστή που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα
Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων», τόνισε σε συνέντευξή του ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
Ο νομπελίστας Ρουμπινί κατέστησε ωστόσο σαφές, πως η νέα χρηματοδότηση δεν πρέπει να συμβεί μέσω ενός τρίτου μνημονίου, λόγω των «απωλειών κυριαρχίας που κάτι τέτοιο συνεπάγεται».
Επεσήμανε πως τα κεφάλαια αυτά «θα πρέπει να τα εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμέσου διαφόρων οδών, ενώ το ΔΝΤ θα πρέπει να διατηρήσει μόνο έναν ρόλο απλής τεχνικής υποστήριξης».
Επιπλέον, ο Ρουμπινί υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης της χρηματοδοτικής βοήθειας των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Τέλος, παρουσίασε την συνολική πρόταση για τη διάσωση της Ελλάδας, επισημαίνοντας την ανάγκη «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ.
«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης αποφασίζουν μια χρηματοδότηση-γέφυρα υπέρ της Αθήνας, πέρα από κάθε μνημόνιο. Το Ταμείο θα εκδώσει ειδικά ομόλογα που θα πρέπει να αγοραστούν και από την ΕΚΤ, η οποία έχει την δυνατότητα να το πράξει διότι προβλέπεται ότι μπορεί να αγοράσει – στα πλαίσια της ποσοτικής χαλάρωσης – και ένα ποσοστό ομολόγων που εκδίδονται από υπερεθνικούς θεσμούς, όπως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή, ακριβώς, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.























































