Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσό μυστικό – Γιατί έρχονται μαζί στην Ελλάδα Γουάτσα, Ρος και Πόλσον

Χρυσό μυστικό – Γιατί έρχονται μαζί στην Ελλάδα Γουάτσα, Ρος και Πόλσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τζον Πόλσον,

Πρεμ Γουάτσα, Γουίλμπορν Ρος και Τζον Πόλσον αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν εκτάκτως στην Αθήνα για λιγότερο από 48 ώρες. Το γεγονός, από μόνο του, συνιστά είδηση πρώτου μεγέθους, καθώς σπάνια τρεις κορυφαίοι head managers, παγκοσμίως, βρίσκονται ταυτόχρονα σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα – πολύ δε περισσότερο στην ελληνική.

Ο λόγος της εδώ παρουσίας τους –τον άτυπο συντονισμό της οποίας έχει ο κ. Γουάτσα– θα είναι κυρίως να ενισχύσουν την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Ως γνωστόν, άλλωστε, οι ίδιοι έχουν επενδύσει εδώ πολλά εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, αν και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγράψει ζημίες.

Κατά μόνας, στο παρελθόν, επισκέφθηκαν αρκετές φορές την Αθήνα. Ομως όλοι μαζί δεν έχουν ξαναβρεθεί εδώ. Στην ατζέντα τους υπάρχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς και άλλους παράγοντες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέραν όλων των άλλων, θα ασχοληθούν και με τις ελληνικές τους επενδύσεις.

Οι επενδυτές, πάντως, έχουν δει τις μετοχές των εταιρειών στις οποίες έχουν επενδύσει να καταρρέουν από τη αρχή του έτους και εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις από πιθανές επιπλοκές στην επικείμενη αξιολόγηση.

Η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, διαθέτει συμμετοχή στην Eurobank, στην Grivalia, στην Praktiker Ελλάδος και στην Μυτιληναίος. Η WL Ross & Co, η επενδυτική εταιρεία του Γουίλμπουρ Ρος είναι μέτοχος της Eurobank, ενώ η Paulson & Co, το fund του Τζον Πόλσον διαθέτει συμμετοχές σε Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ.

Κατά τραπεζικές πληροφορίες μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι κ.κ. Γουάτσα, Ρος και Πόλσον για τη διαδικασία διαχείρισης και πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που διαθέτουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους, με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι μεγαλοεπενδυτές επιθυμούν να έχουν λόγο στο που θα κατευθυνθούν τα σχετικά δάνεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι ζήτησαν από τον Τσίπρα οι μεγαλύτεροι επενδυτές του κόσμου

Πόλσον: Επιδέξιος ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας

Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής αγόρασε το 10% της ΕΥΔΑΠ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr