Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνώς ρεζίλι: Μέχρι τις Βρυξέλλες έφτασε η χάρη των Ελλήνων καναλαρχών

Διεθνώς ρεζίλι: Μέχρι τις Βρυξέλλες έφτασε η χάρη των Ελλήνων καναλαρχών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τηλεόραση,

Μέχρι τις Βρυξέλλες έφτασε η απαίτηση των καναλαρχών να εξαιρεθούν από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, με το EurActiv να δημοσιεύει αναλυτικό κείμενο για την υπόθεση.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι Έλληνες καναλάρχες ζητούν να μην καταθέτουν δηλώσεις πόθεν έσχες», το EurActiv αναφέρει πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών άνοιξαν νέα διαμάχη με την κυβέρνηση, επικαλούμενοι την προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η ΕΙΤΗΣΕΕ υπέβαλε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας τα μέλη της και τα ανώτερα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών να απαλλαγούν από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, όπως συνέβη τον Δεκέμβριο και για τους δικαστές και τους εισαγγελείς.

Όπως επισημαίνει το EurActiv, «η ελληνική κυβέρνηση εδώ και μήνες βρίσκεται σε σύγκρουση με τους καναλάρχες, καθώς αποφάσισε να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία».

Υπενθυμίζει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε χαρακτηρίσει θετικό το ότι η δημοπρασία έφερε επιπλέον έσοδα στο ελληνικό κράτος και είχε τονίσει πως δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, το ΣτΕ έκρινε τη δημοπρασία που έδωσε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματική, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση.

«Τι θέλουν να κρύψουν;»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εξέφρασε την έκπληξή του για το αίτημα των καναλαρχών και αναρωτήθηκε «τι θέλουν να κρύψουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών», υπογραμμίζει το EurActiv.

«Ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής», δήλωσε ο κ. Παππάς, χαρακτηρίζοντας το αίτημα των καναλαρχών «προκλητική ενέργεια ενάντια στον ελληνικό λαό». Για τον Νίκο Παππά, προσθέτει, δεν έχει νόημα να γίνουν έλεγχοι σχετικά με τον πλούτο μεμονομένων δημοσιογράφων, την ώρα που οι πλούσιοι καναλάρχες και τα καλά αμειβόμενα στελέχη εξαιρούνται.

Οι ανησυχίες της ΕΙΤΗΣΕΕ

Ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής εγείρει η ΕΙΤΗΣΕΕ, υποστηρίζοντας ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής ελέγχουν, εκτός του προέδρου της που είναι πρώην δικαστικός λειτουργός, ενώ αναφέρει επίσης την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων του συνόλου σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το EurActiv, η ΕΙΤΗΣΕΕ κάνει λόγο για αντισυνταγματική φύση της νομοθετικής διάταξης για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr