Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον Π. Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον Π. Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Προκόπη Παυλόπουλο, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Εσωτερικών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «χρειαζόμαστε πρόεδρο κοινής αποδοχής που θα ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».

Το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να διαθέτει το απαραίτητο κύρος για ανταπεξέλθει στο έργο μεγάλης κοινωνικής αλλαγής που θα φέρει σε πέρας αυτή η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά.

«Άκουσα με ενδιαφέρον την πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας», ωστόσο χρειαζόμαστε μια προσωπικότητα που απολαμβάνει ευρείας αποδοχής, σημείωσε.

Με την επιλογή Παυλόπουλου, όπως είπε ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα σύμφωνος και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Η πορεία του από την Καλαμάτα προς το Προεδρικό Μέγαρο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950. Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα. Στην Καλαμάτα τελείωσε το Λύκειο και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Kαθηγητής (1989). Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα. Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας το 1996 και από το 2000 μέχρι σήμερα στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, και ήταν βασικό στέλεχος των κυβερνήσεων Καραμανλή 2004 – 2009. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δεχθεί κριτική τόσο από το ΠΑΣΟΚ , όσο και από την άκρα δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας κυρίως για προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά για το διαλλακτικό πρόσωπο που έδειξε τόσο σε ότι αφορά την καταστολή των διαδηλώσεων, όσο και το μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...