Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρχισαν τα όργανα από την Τουρκία στο Αιγαίο…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τι διαθέσεις έχει η Τουρκία για το Αιγαίο είναι σαφές κι αν δεν είναι θα γίνει σίγουρα καθώς η Άγκυρα προχώρησε σε μια νέα πρόκληση αυτή τη φορά κατά των Γερμανών και δεν θα είναι η τελευταία…

Οι τουρκικές Αρχές, όπως μετέδωσε το Mega, αρνήθηκαν να δώσουν διπλωματική άδεια στη Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε να μεταβεί με το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Βόννη» (Bohn) στα τουρκικά παράλια και να δει η ίδια την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα παραχώρησε τη διπλωματική άδεια που χρειαζόταν, ωστόσο η Άγκυρα αρνήθηκε να δώσει την αντίστοιχη.

Την ίδια στιγμή η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει καν ξεκινήσει καθώς τέσσερα από τα έξι σκάφη μπορεί να έχουν φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο δεν έχουν αναλάβει καμία δράση και παραμένουν σε διεθνή ύδατα.

Το πλοίο Bohn βρίσκεται μεταξύ Λέσβου και Χίου, η φρεγάτα Σαλαμίς νότια της Ικαρίας, το Barbaros βόρεια της Καρπάθου και η καναδική φρεγάτα Federico μεταξύ Χίου και Ικαρίας. Παράλληλα, ακόμη δύο πλοία αναμένεται να προστεθούν στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη.

Ειδικότερα, στη ναυτική δύναμη θα προστεθούν η ιταλική φρεγάτα LIBECCIO, που συμμετείχε σε άσκηση στην Ιταλία, όπως επίσης και η γαλλική φρεγάτα MONTCALM που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με επιχειρησιακό διοικητή της αποστολής τον διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command – JFC) στη Νάπολη, ναύαρχο Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Όπως διευκρίνισε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όλοι όσοι διασώζονται θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Ο κ. Καμμένος τόνισε πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι, ενώ ο διοικητής της Δύναμης θα υποβάλει αίτημα προς τα κράτη μέλη της Συμμαχίας για τη διάθεση πλοίων για την εκτέλεση της «δράσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...