Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μπουρλότο” για άδειες και ΕΣΡ στη Βουλή – “Ψήνεται” παρέμβαση Τσίπρα

“Μπουρλότο” για άδειες και ΕΣΡ στη Βουλή – “Ψήνεται” παρέμβαση Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Φωτιά” παίρνει το πολιτικό σκηνικό εκ νέου με τη σημερινή κατάθεση πρότασης από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εκμεταλλευθεί το υπό συζήτηση νομοσχέδιο στη βουλή για την κοινωνική οικονομία, προκειμένου να παρέμβει στη συζήτηση για τις άδειες και να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την άρνησή της στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την υπεράσπιση των συμφερόντων των καναλαρχών και τις ωμές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και συγκυκριμένα του ΣτΕ (όπως φάνηκε από τις χθεσινές τοποθετήσεις Βορίδη και Τζαβάρα).

Στόχος του Μαξίμου, όπως έχει τονίσει τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, είναι “να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ”. Ωστόσο, η χθεσινή στάση της ΝΔ προεξοφλεί νέο αδιέξοδο, αφού επιμένει να θέτει ως όρο την ακύρωση του ψηφιμένου νόμου Παππά.

Την ίδια ώρα κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ που έκανε δεκτές τις προσφυγές των ιδιοκτητών για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνιζε αργά το βράδυ πως «η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας» αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας την ετυμηγορία της χθεσινής διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή: «το ΣτΕ, έχει απορρίψει μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων».

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος σημειώνει δε ότι: «Με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε απόψε, αν οι προσφυγές είχαν κριθεί και τυπικά αποδεκτές. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέστα».

Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των ιδιοκτητών για τις τηλεοπτικές άδειες. Μετά από άλλη μία, την τρίτη κατά σειρά διάσκεψη του ΣτΕ, βγήκε λευκός καπνός τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρώτο στάδιο της υπόθεσης επί του παραδεκτού των προσφυγών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η απόφαση αυτή που ανοίγει το δρόμο για την εξέταση της συνταγματικότητας ή μη του νόμου ελήφθη κατά πληροφορίες με ψήφους 16 έναντι 9. Αμέσως μετά κατά τις ίδιες πηγές ξεκίνησε να τοποθετείται ο εισηγητής επί της ουσίας της υπόθεσης. Η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ θα συνεχιστεί σε μία από τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...