Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Σαββίδης “απείλησε” τον Μελισσανίδη: “Θα πάρουμε αυτό που μας ανήκει”

Γιατί ο Σαββίδης “απείλησε” τον Μελισσανίδη: “Θα πάρουμε αυτό που μας ανήκει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν για ακόμη μια φορά… χείμαρρος στην τοποθέτησή του μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με το 4-0 επί του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, ο αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στις 6 Μαϊου.

Παράλληλα δήλωσε σκλαβωμένος από τον κόσμο και αποφασισμένος να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του μετά την αποθέωση που γνώρισε ο ίδιος. Επίσης δήλωσε πως θα συνεχίσει την προσπάθεια εξυγίανσης αφήνοντας αιχμές για τη δικαστική λειτουργία, ενώ δεσμεύτηκε πως το γήπεδο του ΠΑΟΚ θα γίνει.

«Θέλω να πω σε όλους Χριστός Ανέστη. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και ολόκληρο τον ΠΑΟΚ, γιατί μας χάρισαν μια πραγματική γιορτή. Σήμερα είδαμε έναν ΠΑΟΚ με χαρακτήρα. Χθες είπα ‘η Μπαρτσελόνα τα κατάφερα, εσείς δεν μπορείτε;’. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και σήμερα έδειξαν πως δεν είναι απλώς φίλαθλοι, αλλά φίλαθλοι της μεγάλης και δυνατής ομάδας. Δεν θα πω ψέματα, μερικές φορές αισθανόμουν την αναπνοή τους και την καρδιά τους να χτυπά. Ήθελα πάρα πολύ αυτή τη γιορτή, επειδή τώρα γίνονται μεγάλα σκάνδαλα και μεγάλες αντιδικίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είπαμε ότι πρέπει να ενωθούμε σαν μια γροθιά για να δείξουμε πως κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να μας σπάσει. Ζήτησα να μου δώσουν την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Υποσχέθηκα στον κόσμο πως θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους για να καθαρίσουμε εντελώς αυτό το προβληματικό και βρώμικο ποδόσφαιρο και θα το κάνουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή, ο προπονητής, η Μαρία, ο Μάκης, η ασφάλεια, η φυσιοθεραπευτές και όλοι. Επιτέλους αισθανόμαστε πως είμαστε μια ενιαία ομάδα.

Σήμερα οι φίλαθλοι να απολαύσουν τα αισθήματα που αξίζουν πραγματικά. Η Τούμπα σήμερα ήταν υπέροχη κι όχι επειδή φώναζαν ‘Ιβάν Σαββίδης’. Ανάγκασαν τους παίκτες να παίξουν όπως μπορούν και εκείνοι απέδειξαν πως αξίζουν τα χειροκροτήματα και τη δική μας καλή διάθεση. Να ξεχάσουμε το παιχνίδι από αύριο, εγώ έχω το δικό μου αγώνα, δυστυχώς είναι μακριά από το τέλος, αλλά με τέτοια Τούμπα, με τέτοια ομάδα και τέτοια συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο, θα υλοποιήσω όλα όσα έχω υποσχεθεί. Όλα τα λόγια που έχω πει τα θυμάμαι. Δεν θα ντραπώ να πω ότι δεν τα κατάφεραν αν δεν υλοποιήσω κάτι. Είδαμε ότι δυστυχώς, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και το δικαστικό σύστημα είναι άρρωστο. Και το σύστημα της εισαγγελίας είναι άρρωστο. Το μόνο υγιές σύστημα είναι το εγκληματικό. Αυτοί μου δίνουν την πρόκληση, αλλά δεν θέλω να αποδεχτώ τέτοια μορφή. Θέλω με καθαρές σκέψεις να είμαι άξιος των ανθρώπων που πίστεψαν σε μένα. Θέλω να ακούσουν τον τόνο μου αυτοί που πρέπει να ακούσουν.

Εγώ ποτέ δεν κάνω πίσω, δεν παραδίνομαι. Και είναι κρίμα ότι δείξατε πως το έγκλημα δεν τιμωρείται και το πως να είσαι έντιμος στην Ελλάδα δεν συμφέρει. Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος. Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη στάση πιστεύω πως θα καταφέρει πολλά πράγματα. Πέρσι ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε για να γίνει μια αρχή, αλλά γι’ αυτό και είναι έτσι ο ΠΑΟΚ. Ρίξαμε την πρόκληση, θυσιαστήκαμε, λίγοι μας στήριξαν. Θέλω όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα να γνωρίζει πως η ιδέα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου γεννήθηκε στην Τούμπα», τόνισε στο αρχικό του… διάγγελμα.

Όσο για το πού θα γίνει ο τελικός το επόμενο Σάββατο, είπε: «Η άποψή μου είναι πως δεν πρέπει να παίξουμε στο γήπεδο της μιας ομάδας. Το πιο κατάλληλο από την άποψη του αριθμού των φιλάθλων είναι το ΟΑΚΑ. Πρέπει να ευχαριστήσω την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, που άκουσε τι σημαίνει ΕΠΟ. Είναι εργαλείο για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο. Ο τελικός πρέπει να γίνεται εκτός Αθηνών, έτσι γίνεται πιο δημοφιλές το ποδόσφαιρο. Ένα από τα πιο έτοιμα γήπεδα είναι το ‘Καραϊσκάκη’, αλλά δεν είναι λογικό. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα εκεί, ούτε ενδεχομένως στον εαυτό μας. Δεν θέλω να γίνει ο τελικός ούτε στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα μπορούσαμε να προτείνουμε το Καυταντζόγλειο. Θα έχω συζητήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα και με τους φιλάθλους μας. Θέλουν να φέρουμε το Κύπελλο από την Αθήνα, όπως κι εγώ, όπου και να παίξουμε».

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει για τον ίδιο το ότι το όνομά του έγινε σύνθημα, απάντησε: «Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από φίλαθλοι, κάτι μεγαλύτερο από την έννοια ολόκληρου λαού. Δεν ξέρω ποιος ήταν ιδεολόγος και φώναζε ο κόσμος το όνομά μου, αλλά μου έχουν δώσει τέτοια προκαταβολή που πλέον δεν έχω άλλη επιλογή, παρά μόνο να φανώ άξιος των ανθρώπων που φώναζαν Ιβάν Σαββίδης. Μετά από αυτό δεν έχεις δικαίωμα να ξεγελάσεις τις προσδοκίες τους. Αρχίζαμε να σκεφτόμασταν να φύγουμε και να γίνουμε απλά χορηγοί του ΠΑΟΚ, αλλά αυτές οι κακές σκέψεις έφυγαν. Θα αντιδράσω σε αυτές τις απλές φωνές με υπευθυνότητα και θα κάνω έτσι ώστε να μη λυπηθείτε ποτέ που φωνάξατε το όνομά μου. Έκλαψα αυτά που είδα στο ματς με τον Ηρακλή, αλλά αυτά που άκουσα σήμερα τα άκουσα και η μητέρα μου. Θα τα καταστρέψω όλα αυτά και δεν ξεχνάω ποτέ. Ούτε τα θετικά συναισθήματα που μου έχουν χαρίσει οι φίλαθλοι. Ας καταλάβουν ότι είμαι άνθρωπος της τιμής και της αξιοπρέπειας. Ας με συγχωρέσουν όλοι, αυτοί έχουν αρχ…ια».

Σχετικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είπε: «Ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει νέο γήπεδο δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι θέμα χρόνου. Ίσως κάνουμε κάτι με αργούς ρυθμούς, αλλά βλέπετε ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από την κατεδάφιση του γηπέδου της ΑΕΚ. Δυστυχώς στην Ελλάδα ξεκινάς κάτι και δεν σε αφήνουν να το ολοκληρώσεις. Θα γίνει όμως, 100%. Εγώ θέλω να γίνει εδώ, γιατί εδώ χτυπά η καρδιά του ΠΑΟΚ. Το γήπεδο έχει την ηλικία μου, από το 1959, γι΄αυτό το αντιμετωπίζω πολύ συναισθηματικά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ γίνει σαν την Μπαρτσελόνα, είπε: «Όλη η οικογένειά μου ζει με τον ΠΑΟΚ και ειδικά ο μεγάλος γιος μου είναι άρρωστος ΠΑΟΚτζής. Με ρωτά γιατί δεν συμβαίνει κάτι καλό σε μας κι εγώ του απαντώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ποτέ πλούσιος. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με μεγάλες επιχειρήσεις είναι φίλαθλοι αθηναϊκών ομάδων. Ο ΠΑΟΚ πάντα προσπαθούσε να ζήσει με τις δυνατότητες της τσέπης του. Όταν εμφανίστηκα στον ΠΑΟΚ είπα πως η ομάδα δεν θα έχει απολύτως καμία ανάγκη. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να δείξουμε τη δύναμή μας σε άλλα πράγματα, όπως σήμερα. Ήταν λίγοι όσοι πίστευαν και ο γιος μου έχει ήδη πει πως έχει ξαναγίνει το 1985 να χάσουμε 2-0 εκεί και να κερδίσουμε 4-0 εδώ. Το 4-0 το έχουμε αφιερώσει στη Θύρα 4. Σήμερα έκαναν λίγες φασαρίες, αλλά και αυτό θα περάσει. Θα δει και η Ευρώπη πως είμαστε ποιοτικό τμήμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ήδη έχει έρθει η μέρα και σε λίγους μήνες θα είναι σπόνσοράς μας το λιμάνι. Υπομονή, υπομονή και ξανά υπομονή».

Τέλος, για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη είπε: «Περίμενέ μας και ερχόμαστε Μελισσανίδη, να πάρουμε αυτό που μας ανήκει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr