Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5.000 Κινέζοι στη Συρία για να συντρίψουν τους Ουιγούρους Τούρκους τζιχαντιστές

5.000 Κινέζοι στη Συρία για να συντρίψουν τους Ουιγούρους Τούρκους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, εξασφάλισε την άδεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, να στείλει 5.000 εμπειροπόλεμους Κινέζους στρατιώτες στα τζιχαντιστικά μέτωπα της χώρας.

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, στη Συρία αποστέλλονται 5.000 Κινέζοι στρατιώτες από τις καλύτερα εκπαιδευμένες μονάδες των ειδικών δυνάμεων.

Πρόκειται για δυνάμεις από την ανατολική επαρχία Σιντζιάνγκ που συνορεύει με οκτώ χώρες: Τη Μογγολία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία.

Οι Κινέζοι στρατιώτες από τη Σιντζιάνγκ ονομάχονται «Τίγρεις της Σιβηρίας», ενώ στη Συρία θα μεταφερθούν στρατεύματα και από την επαρχία Λανζού, που ονομάζονται «Τίγρεις της Νύχτας».

Η επαρχία Σιντζιάνγκ κατοικείται από πολλές φυλές, όχι κινεζικές, κυρίως από Ουιγούρους Τούρκους που είναι μουσουλμάνοι και διεξάγουν τζιχαντιστικό πόλεμο ενάντια στην Κίνα.

Οι Ουιγούροι θέλουν να αποσχιστούν από την Κίνα και να ιδρύσουν ισλαμικό κράτος στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Η επαρχία Σιντζιάνγκ είναι η κοιτίδα της μογγολικής φυλής των Τούρκων, από εκεί ξεχύθηκαν ως εισβολείς στον μεσαίωνα και έφτασαν έως την Ευρώπη.

Πολλές χιλιάδες Ουιγούροι Τούρκοι μάχονται στη Συρία είτε με την Αλ Κάιντα είτε με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Κίνα θεωρεί τους Ουιγούρους τζιχαντιστές που πολεμάνε στη Συρία υπ αριθμόν 1η απειλή στην εθνική της ασφάλεια.

Η Κίνα γνωρίζει ότι οι Ουιγούροι υποκινούνται από την κυβέρνηση της Άγκυρας και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο στον αποσχιστικό αγώνα που διεξάγουν στη Σιντζιάνγκ, όσο και στη συμμετοχή τους στα μέτωπα της Συρίας.

Το TRIBUNE έχει γράψει από τον Σεπτέμβριο, ότι η Κίνα επιθυμεί να συντρίψει τους τζιχαντιστές Ουιγούρους στο έδαφος της Συρίας, ώστε να μην επιστρέψουν στη Σιντζιάνγκ και δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Σε διαθεσιμότητα ο Έλληνας σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας – Κακουργηματική δίωξη

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr