Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επί 3 ώρες οι Τούρκοι βομβάρδιζαν τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ

Επί 3 ώρες οι Τούρκοι βομβάρδιζαν τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων ανταρτών του YPG, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, κοντά στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα πόλη Αζάζ στη βορειοδυτική Συρία, μεταδίδει το Russia Today.

Οι Τούρκοι βομβάρδιζαν το Σάββατο επί τρεις ώρες ασταμάτητα τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Κουρδική πηγή που μίλησε στο RT είπε ότι οι Τούρκοι χτύπησαν με όλμους και πυραύλους εδάφους – εδάφους μέσα από το τουρκικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Δυστυχώς οι Κούρδοι αντάρτες που πολεμάνε τους τζιχαντιστές έχουν απώλειες από αυτό το πισώπλατο χτύπημα του ισλαμιστικού τουρκικού καθεστώτος, ωστόσο, μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών.

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τις κουρδικές θέσεις στα χωριά Μαλικίγια και Τανάμπ.

Τουρκική πηγή επιβεβαίωσε στο Reuters τον βομβαρδισμό.

Ένας Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε με τη σειρά του στο Reuters ότι οι Τούρκοι βομβάρδισαν και τις κουρδικές θέσεις στο προσφάτως απελευθερωμένο από την Αλ Κάιντα αεροδρόμιο Μίναγκ, που βρίσκεται νότια της κατεχόμενης από την Αλ Κάιντα Αζάζ.

Η σύνθεση με τις τρεις εικόνες που έχουμε κεντρική φωτογραφία είναι από τον βομβαρδισμό του αεροδρομίου το Σάββατο το απόγευμα.

Στο αεροδρόμιο υπήρχε φρουρά της αραβικής δημοκρατικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Θουγάρ, η οποία είναι σύμμαχος των Κούρδων του YPG και από κοινού συμμετέχουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους και Άραβες συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, λίγα 24ωρα μετά την αποστομωτική απάντηση των ΗΠΑ στο δίλημμα Ερντογάν, “είστε μαζί μας ή με τους Κούρδους”, απαντώντας ότι για τις ΗΠΑ οι Κούρδοι της Συρίας δεν θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση, αντιθέτως θεωρούνται στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους όχι μόνο για να προστατέψουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, που βρίσκονται οχυρωμένοι στην Αζάζ, αλλά και για να στείλουν μήνυμα στον Λευκό Οίκο ότι “δεν μασάνε” και δεν έχουν πρόβλημα, αφού εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας, να υψώσουν ανάστημα απέναντι σε ΗΠΑ και Ρωσία μαζί.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου απείλησε με στρατιωτική δράση τους Κούρδους της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), που ο ένοπλος βραχίονάς του είναι το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ YPG.

“Μπορούμε αν χρειαστεί να λάβουμε στη Συρία τα ίδια μέτρα όπως στο Ιράκ και στο Καντίλ”, δήλωσε ο Νταβούτογλου σε ομιλία που εκφώνησε στην Ερζιντζάν (ανατολική Τουρκία) και μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία το 2015 εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βουνό αυτό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ που είναι το προπύργιό του.

“Περιμένουμε από τους φίλους και τους συμμάχους μας να μας υποστηρίξουν”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους προς την Τουρκία ότι δεν θεωρούν τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες, κόβοντας έτσι τον βήχα σε Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr