Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί “τρέμει” ο Νταβούτογλου τον Απρίλιο! – Τι φοβάται η Τουρκία

Γιατί “τρέμει” ο Νταβούτογλου τον Απρίλιο! – Τι φοβάται η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου η περιοχή Σουρ, στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, θα έχει “εκκαθαριστεί” από τους Κούρδους αντάρτες που έχουν ταμπουρωθεί σε αυτή και αμύνονται στις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι ATV, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ακόμα ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει καταρτίσει και σχέδιο ανοικοδόμησης των ερειπωμένων κουρδικών πόλεων στην επικράτεια της Τουρκίας [που η τουρκική κυβέρνηση έχει βομβαρδίσει και καταστρέψει] από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ τουρκικού στρατού και ανταρτών του PKK.

Οι Κούρδοι αντάρτες ελέγχουν πλήρως 6 περιοχές της Σουρ. Οι Τούρκοι επιτίθενται με άρματα μάχης, στα οδοφράγματα που έχουν υψωθεί, και από αέρος με ελικόπτερα, ενώ το τουρκικό πυροβολικό με όλμους σφυροκοπά τις κατοικημένες περιοχές.

Ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της τη Σουρ πριν τον Απρίλιο.

Γιατί όμως ο Νταβούτογλου και η τουρκική ισλαμιστική κυβέρνηση έχουν βάλει αυτό το χρονικό όριο;

Σε άρθρο του στο TRIBUNE με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2016, ο Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, μέλος της Ευρωπαϊκής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του κουρδικού PYD από τη Ροζάβα, γράφει:

“Όλα δείχνουν ότι η άνοιξη στο Βόρειο Κουρδιστάν, όπου ο χειμώνας εμποδίζει τις επιχειρήσεις των ανταρτών του ΡΚΚ, θα είναι καυτή από στρατιωτικής απόψεως ενόσω το τουρκικό κράτος αδυνατεί να ελέγξει και τις αστικές περιοχές”.

Οι Κούρδοι περιμένουν να μπει η Άνοιξη (επισήμως 21 Μαρτίου, που είναι και η κουρδική Πρωτοχρονιά) και οι Τούρκοι στη συνέχεια θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι με τους νεολαίους του YPS, που τους αντιστέκονται αυτή την ώρα μέσα στις πόλεις, αλλά με τους καλά εκπαιδευμένους αντάρτες του PKK, που προς το παρόν βρίσκονται ακόμα στα βουνά.

Οι Τούρκοι το γνωρίζουν και βιάζονται να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους τις πόλεις. Γιατί αλλιώς υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα η Τουρκία να… ανατιναχθεί.

Και μια διαπίστωση. 25η Μαρτίου είχε οριστεί να ξεκινήσει και η Ελληνική Επανάσταση, αν και άρχισε νωρίτερα.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτής της ημερομηνίας, δηλαδή στην Εαρινή Ισημερία, που είχαν ορίσει και οι πρόγονοί μας και από ό,τι φαίνεται ορίζουν και οι Κούρδοι.

Είναι η ημερομηνία που οι δυνάμεις του Φωτός κηρύττουν πόλεμο -συμβολικά- στις δυνάμεις του σκότους και οι Κούρδοι, ας μην τον λησμονούμε αυτό, στην εθνική τους θρησκεία είναι ζωροαστριστές – ηλιολάτρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr