Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: “Γυμνή” η επίλεκτη δύναμη του ΝΑΤΟ έναντι των Ρώσων

Financial Times: “Γυμνή” η επίλεκτη δύναμη του ΝΑΤΟ έναντι των Ρώσων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επίλεκτη δύναμη 5.000 ανδρών που έχει δημιουργήσει το NATO ως «αιχμή του δόρατος» για άμεση επέμβαση σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία δε θα μπορούσε καν να αναπτυχθεί στην Ανατολική Ευρώπη αν αρχίσουν εχθροπραξίες, καθώς θα είναι υπερβολικά ευάλωτη σε ρωσική επίθεση.

Αυτό μεταδίδουν οι «Financial Times», επικαλούμενοι ως πηγές δύο στρατηγούς της Συμμαχίας που έχουν γνώση των σχεδιασμών και των εκτιμήσεων της.

Όπως ανέφερε ένας από τους στρατηγούς, η απόφαση της Ρωσίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο θύλακα του Καλίνιγκραντ και στις παραμεθόριες επαρχίες σημαίνει ότι η Δύναμη Υψηλής Ετοιμότητας δεν μπορεί να αναπτυχθεί ασφαλώς ούτε στην Πολωνία ούτε στις τρεις Βαλτικές Χώρες, καθώς θα διατρέχει κίνδυνο να υπερφαλαγγισθεί πριν καν προλάβει να στηθεί ανατολικά του ποταμού Όντερ.

Οι διαπιστωμένες αδυναμίες της Δύναμης Υψηλής Ετοιμότητας φαίνεται πως είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από την απόφαση του NATO να ενισχύσει τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη.

Στη Σύνοδο της Συμμαχίας που λάβει χώρα τον Ιούλιο στη Βαρσοβία, οι σύμμαχοι αναμένεται να εξετάσουν και να εγκρίνουν σειρά πρωτοβουλιών που θα αποσκοπούν στην υπεράσπιση των εδαφών των ανατολικοευρωπαίων συμμάχων, κι όχι απλώς στην αποτροπή της ρωσικής επεκτατικότητας.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η μόνιμη τοποθέτηση τεσσάρων ταγμάτων στην Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία και τον Πολωνία. Το κάθε τάγμα θα προέρχεται από διαφορετικό μέλος του NATO.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη ετοιμάζουν την αύξηση της μόνιμης παρουσίας τους στην περιοχή κατά 4.000 άνδρες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Γερμανία ανακοίνωσε την πρώτη επέκταση των ένοπλων δυνάμεών της από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Αντιδρώντας στα σχέδια της Συμμαχίας, η Μόσχα έχει ήδη ανακοινώσει ότι προχωρά στη σύσταση τριών νέων μεραρχιών που θα τοποθετηθούν κοντά στα δυτικά σύνορά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr