Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος στη βορειοδυτική Συρία – Χιλιάδες πρόσφυγες καταφεύγουν στους Κούρδους

Χάος στη βορειοδυτική Συρία – Χιλιάδες πρόσφυγες καταφεύγουν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες άμαχοι από τις βόρειες περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία που συνορεύουν με την Τουρκία, οι οποίες ελέγχονται από την Αλ Κάιντα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), και δέχονται επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος [διαβάστε αναλυτικά εδώ], καταφεύγουν πρόσφυγες στα κουρδικά εδάφη στην περιοχή της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Είναι οι περιοχές που βλέπετε με πράσινο χρώμα στον χάρτη και έχουν δυτικά τους τα κουρδικά εδάφη (κίτρινο χρώμα) της Εφρίν, όπου και ζητούν άσυλο οι πρόσφυγες.

aleppo

Ήδη στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία φιλοξενούνται περισσότεροι από 1.000.000 πρόσφυγες από όλη τη Συρία, ωστόσο, ενώ ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να του δώσει 6 δισ. ευρώ για να κρατήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν απομείνει στην Τουρκία, αφού περισσότερους από 1.000.000 άδειασε μέσα στο 2015 και αρχές του 2016 στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, οι Κούρδοι δεν λαμβάνουν ούτε ένα σεντ βοήθεια για το πλήθος ανθρώπων που φιλοξενούν και παράλληλα είναι υποχρεωμένοι να μάχονται και ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τις υπόλοιπες φιλότουρκες συμμορίες που τους επιτίθενται.

Οι κάτοικοι των “πράσινων” περιοχών στον χάρτη, προερχόμενοι κυρίως από τις πόλεις Αζάζ και Μαρέα και τα περίχωρά τους, φοβούνται ότι ο FSA και η Αλ Κάιντα θα καταρρεύσουν και θα γίνει μακελειό από το Ισλαμικό Κράτος.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter δείχνουν ουρές εκατοντάδων ανθρώπων να καταφεύγουν για σωτηρία στα κουρδικά εδάφη.

Αν και οι άνθρωποι αυτοί έρχονται από περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Κούρδους και είναι πιθανό συγγενείς τους να μάχονται με τους φιλότουρκους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές, που είναι εχθροί των Κούρδων, οι Κούρδοι τους δέχονται και τους δίνουν άσυλο.

Να σημειωθεί ότι στις φωτογραφίες βλέπουμε τους Κούρδους αντάρτες να τους καταγράφουν. Οι Κούρδοι είναι η μόνη σοβαρή και οργανωμένη δύναμη στη Μέση Ανατολή σε αντίθεση με το ισλαμιστικό και τζιχαντιστικό χάος που έχει προκαλέσει ο Ερντογάν από κοινού με τη Σαουδική Αραβία.

refugees_aleppo_azaz2

refugees_aleppo_azaz3

refugees_aleppo_azaz4

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr