Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Brexit: Γιατί θα αργήσει να βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Brexit: Γιατί θα αργήσει να βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πραγματική αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μετατεθεί στα τέλη του 2019 ή ακόμη και το 2020 γράφει η Sunday Times.

Η εφημερίδα επικαλείται δύο βασικούς λόγους, τόσο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση να στελεχώσει με κατάλληλο προσωπικό τις υπηρεσίες που θα διαπραγματευθούν το Brexit, όσο και τις εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας της Ε.Ε. στις αρχές του 2017. Μετά την ενέργεια αυτή αρχίζει μια περίοδος διαπραγματεύσεων δύο ετών στο τέλος της οποίας η ενδιαφερόμενη χώρα αποχωρεί από την Ε.Ε.. Αυτό σημαίνει ότι αν η διαδικασία αρχίσει στις αρχές του 2017, η ουσιαστική αποχώρηση θα γίνει στις αρχές του 2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Sunday Times, Βρετανοί υπουργοί έχουν προειδοποιήσει κατ’ ιδίαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι του Λονδίνου ότι η προσφυγή στο άρθρο 50 μπορεί να γίνει στα τέλη του 2017, το οποίο θα αναβάλει και το Brexit για τα τέλη του 2019 ή ακόμη και μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι «Δεν έχουν την υποδομή για τους ανθρώπους που πρέπει να προσλάβουν για τις διαπραγματεύσεις», , αλλά και ότι τα χρονοδιαγράμματα των εκλογών στη Γαλλία και τη Γερμανία θέτουν «ορισμένες δυσκολίες».

Οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου του 2017, ενώ οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017.

Μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Μ. Βρετανία, με το οποίο οι πολίτες της τάχθηκαν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ε.Ε., η κ. Μέι, η οποία διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον, δημιούργησε υπουργείο αρμόδιο για την επίβλεψη των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Ωστόσο ο υπουργός που το έχει αναλάβει, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, έχει μέχρι στιγμής προσλάβει μόνον το μισό προσωπικό από αυτό που θα χρειαστεί.

Άλλο υπουργείο, αυτό του Διεθνούς Εμπορίου, του οποίου ηγείται ο Λίαμ Φοξ, χρειάζεται επίσης να στρατολογήσει γρήγορα πολλούς ειδικούς, καθώς προς το παρόν δεν διαθέτει παρά μια πεντάδα πεπειραμένους διαπραγματευτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr