Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ξεκίνησε εισβολή στη Συρία και μετά… σιωπή! Που είναι η εισβολή;

Ο Ερντογάν ξεκίνησε εισβολή στη Συρία και μετά… σιωπή! Που είναι η εισβολή;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απόλυτη “συσκότιση” έχει “πέσει” σχετικά με την εισβολή από το τουρκικό έδαφος μισθοφόρων του Ερντογάν στη βορειοδυτική Συρία, που αποσκοπεί στην κατάληψη της ελεγχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλης Τζαραμπλούς, που βρίσκεται χτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη, ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Από το Σάββατο το απόγευμα, όπως διαβάζουμε από μιντιακούς ακτιβιστές, το τουρκικό πυροβολικό και τα τουρκικά τανκς βομβάρδισαν την πόλη Τζαραμπλούς.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, υπήρξαν αναφορές ότι τουρκικά F-16 έπληξαν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Τζαραμπλούς.

Ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter το Σάββατο έδειξαν συμμορίες τουρκόφιλων τζιχαντιστών, μισθοφόρων του Ερντογάν, από τις οργανώσεις Φαϊλάκ Αλ Σαμ (που έχει σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα) και από τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), να περνάνε τα σύνορα το Σάββατο μετά τη δύση του ηλίου, από το τουρκικό συνοριακό πέρασμα Καρκαμίς που βρίσκεται απέναντι από την Τζαραμπλούς.

map_jarablus

epithesi

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές επιχειρούν και τουρκικά στρατεύματα που “υποκρίνονται” τους “αντάρτες”.

Την ώρα που αρχινούσε η εισβολή, με μόνο το TRIBUNE να τη μεταδίδει αλλά μοιραία θα τραβούσε πάνω της ύστερα από κάποια ώρα την προσοχή και των διεθνών πρακτορείων, συνέβη στις 22.50 το φοβερό τρομοκρατικό χτύπημα σε κουρδικό γάμο στην πόλη Γκαζιαντέπ, 60 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα, που προκάλεσε νέο μακελειό με 30 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλη η προσοχή έπεσε πάνω στη έκρηξη και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και η παγκόσμια “κοιμισμένη” δημοσιογραφία ούτε “είδαν”(;) την εισβολή που βρίσκεται σε εξέλιξη μερικά χιλιόμετρα παρακάτω.

map_gaziantep

Να σημειωθεί ότι μετά τη βομβιστική επίθεση στη Γκαζιαντέπ έπεσε απόλυτη σιγή.

Ουδείς γνωρίζει εάν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν, που πέρασαν τα σύνορα, εάν πολεμούν κάπου, τριγύρω, ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει εάν το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται μέσα στην πόλη ή την εγκατέλειψε, όπως ακούγεται, παραδίδοντάς την στους Τούρκους.

Ουδείς μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι κουρδικά στρατεύματα από τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται νότια της Τζαραμπλούς, κινήθηκαν να την καταλάβουν πριν την πάρουν οι Τούρκοι.

Και φυσικά κανείς δεν ξέρει εάν η “εισβολή” του Ερντογάν συνεχίζεται ή… πάγωσε.

Διαβάστε τις προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις μας:

1. Το Ισλαμικό Κράτος βομβαρδίζει το τουρκικό χωριό Καρκαμίς στα σύνορα
2. Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη Συρία – Επίθεση στην Τζαραμπλούς (χάρτες)
3. Συγκεντρώνονται στρατεύματα σε τουρκικό έδαφος για εισβολή στη Συρία – Στόχος οι Κούρδοι

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr